Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Λαγκάρντ: Στις Κάννες Ευρωπαίοι ηγέτες ζήτησαν την έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ!

Αναρτήθηκε από.....  energoipoliteskv.blogspot.com


Όσοι παρακολουθήσαμε τα πλάνα από τη Σύνοδο των G20 στις Κάννες, τον περασμένο Νοέμβριο, ειδικά τις δηλώσεις Σαρκοζί και Μέρκελ, αντιληφθήκαμε ότι το κλίμα ήταν πολύ βαρύ για την Ελλάδα και όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.


Υπενθυμίζω ότι ο κ. Παπανδρέου είχε κληθεί εκτάκτως στη Σύνοδο, λόγω της …έμπνευσης που είχε να οδηγήσει τη χώρα σε δημοψήφισμα.

Λίγες μέρες αργότερα, ο κ. Παπανδρέου οδηγήθηκε σε μια ταπεινωτική παραίτηση από την πρωθυπουργία και σχηματίστηκε η Κυβέρνηση Παπαδήμου, με τη συμμετοχή και της Ν.Δ.

Ο Αντώνης Σαμαράς επικρίθηκε και συνεχίζει να επικρίνεται, ακόμα και από στελέχη της ΝΔ, για την απόφασή του αυτή.

Γιατί, η μέχρι τότε πολιτική του δεν δικαιολογούσε εκείνη την απόφαση.

Έρχεται, όμως, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ , να αποκαλύψει σε ραδιοφωνική της συνέντευξη σε αμερικανικό σταθμό ότι σ’ εκείνη τη Σύνοδο « ακούστηκαν φωνές από Ευρωπαίους ηγέτες υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.»

Με άλλα λόγια, το μέχρι τότε αδιανόητο σενάριο, της αποπομπής δηλαδή μιας χώρας από το ευρώ, ετέθη ως ενδεχόμενο εξ αιτίας της τραγικής απόφασης του κ. Παπανδρέου να παίξει με την προοπτική και το μέλλον της χώρας, για να δώσει διέξοδο στα προσωπικά και κομματικά του αδιέξοδα.

Υπάρχουν και άλλα που δεν ξέρουμε για την περίοδο εκείνη και θα τα μάθουμε αργότερα.

Από......  antinews



Δεν υπάρχουν σχόλια: