Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Κουβέλης : Με ποιους και με ποιους όρους για κυβερνητική πλειοψηφία

Αναρτήθηκε  από.......  energoipoliteskv.blogspot.com

Απάντηση στο ερώτημα πως μπορεί να διαμορφωθεί προοδευτική εναλλακτική πρόταση εξουσίας, υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να συμμετάσχει η Δημοκρατική Αριστερά και με ποιες δυνάμεις θα μπορούσε να συνεργαστεί, δίνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης με άρθρο του στο eklogika.gr με τίτλο «Γιατί η Δημοκρατική Αριστερά επιμένει στον Τρίτο δρόμο του αριστερού Ευρωπαϊσμού».

Στο άρθρο ο κ. Κουβέλης εξηγεί ότι «δεν μπορούμε έτσι όπως είναι σήμερα οι θέσεις των άλλων δυνάμεων της Αριστεράς να συναντηθούμε, γιατί διαφέρουμε σε θέματα στρατηγικής σημασίας, με πρώτο και κύριο την συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και το ευρώ». «Τι κοινό πρόγραμμα μπορείς να έχεις, συνεχίζει, όταν υπάρχει αυτό το προγραμματικό χάος; Η οποιαδήποτε συνεργασία θα διαλυθεί στην πρώτη δοκιμασία. Αυτή είναι και η απάντηση μας στην πίεση για «ενότητα της Αριστεράς».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αποκλείει κατηγορηματικά κάθε πιθανότητα συμμετοχής του κόμματός του σε συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, προβλέπει μεγάλες ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό μετά τις εκλογές και καταλήγει ότι «η μεγάλη προοδευτική πολιτικήςκαι κοινωνικής πλειοψηφία θα συγκροτηθεί από δυνάμεις που έχουν αναφορά στο δημοκρατικό σοσιαλισμό, τη σοσιαλδημοκρατία, την πολιτική οικολογία και ανένταχτες, φρέσκιες δυνάμεις, από νέους κυρίως ανθρώπους, που αναζητούν νέα έκφραση. Παράλληλα αφήνει παράθυρο συνεργασίας με δυνάμεις του ΣΥΝ που «θα αποδεσμευτούν από την αδιέξοδη ερωτοτροπία με το ΚΚΕ και θελήσουν να συμπαραταχθούν».

Σε άλλα σημεία του άρθρου του ο κ. Κουβέλης εξηγεί γιατί η Δημοκρατική Αριστερά επιμένει στον Τρίτο δρόμο του Αριστερού Ευρωπαϊσμού και ακόμη:

-Προβλέπει ότι τον Ιούνιο θα υπάρξει νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας συνοδευόμενο από νέα λαίλαπα μέτρων που θα πέσουν πάλι στις πλάτες μισθωτών και συνταξιούχων

-Εξηγεί πότε και με ποιο τρόπο θα καταστεί εφικτή η επαναδιαπραγμάτευση των όρων της Συμφωνίας που δεσμεύει τη χώρα.

-Γιατί πρέπει να προωθηθούν άμεσα μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του Φώτη Κουβέλη στο eklogika.gr, πατήστε εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: