Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Παρατείνεται κατά 40 έτη η παραχώρηση ή μίσθωση Ιαματικών Πηγών στους ΟΤΑ!

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



Σύμφωνα με το άρθρο 39 παρ.2 του Ν.4049/2012, που ψηφίστηκε πρόσφατα:



«2. Η διάρκεια των διοικητικών πράξεων ή συμβάσεων με τις οποίες παραχωρήθηκαν ή μισθώθηκαν από το Δημόσιο, τον Ε.Ο.Τ. ή την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» (ΕΤΑΔ Α.Ε.) ιαματικές πηγές, οι οποίες είχαν χαρακτηρισθεί τοπικής ή τουριστικής σημασίας προ της ισχύος του ν. 3498/2006,σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης ή αναπτυξιακές εταιρείες αυτών παρατείνεται για σαράντα (40) έτη από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, ακόμη και αν αυτή έχει λήξει και ανεξάρτητα από την αρχικώς καθορισθείσα διάρκειά τους, εκτός αν δεν συναινεί ο παραχωρησιούχος Ο.Τ.Α. ή η αναπτυξιακή εταιρεία αντίστοιχα.


Ανεξαρτήτως συμβατικών όρων ή περιορισμών που τυχόν αναφέρονται στις άνω συμβάσεις ή πράξεις, η εκμετάλλευση των ιαματικών πηγών από τον παραχωρησιούχο Ο.Τ.Α. ή την αναπτυξιακή εταιρεία αντίστοιχα μπορεί να διενεργείται και με μίσθωση ή υπομίσθωση αυτών, καθώς και σε σύμπραξη με τρίτα, νομικά ή φυσικά πρόσωπα ή άλλους φορείς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.»

Από ......  thronio.gr



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά για τα επόμενα 40 χρόνια την διαχείριση των Ιαματικών Πηγών των Καμένων Βούρλων θα έχει ο κ. Μήτσης Α.Ε . Καλά οι Δημοτικοί Τοπικοί άρχοντες τι έκαναν μόνο για μεγάλα λόγια και παπαριές είναι.

Άντε καληνύχτα.