Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Απουσίαζαν τα Ιαματικά της Φθιώτιδας από το Νομοσχέδιο

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com


Απουσίαζε από το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή η πολυαναμενόμενη ρύθμιση για την παραχώρηση των μικρών Ιαματικών πηγών της Φθιώτιδας στους δήμους Λαμίας και Μώλου- Αγίου Κωνσταντίνου.


Τον περασμένο Ιανουάριο αυτοδιοικητικοί και βουλευτές του νομού είχαν πάρει την υπόσχεση του υφυπουργού Πολιτισμού Γιώργου Νικητιάδη ότι τα Ψωρονέρια, οι Καλλυντικές πηγές και οι πηγές Κονιαβίτη θα πέρναγαν στους δήμους τους για να τις αξιοποιήσουν μέχρι την εύρεση επενδυτή.

Ως προς έκπληξη όμως του νομού πριν λίγες μέρες το νομοσχέδιο πέρασε με άλλες διατάξεις και παραχωρήσεις ακινήτων ανά την Ελλάδα ανάλογα με τις γνωριμίες του Υφυπουργού, σύμφωνα με το μέλος του Συνδέσμου Ιαματικών πηγών Τάκη Συλεούνη που δεν μπορεί να καταλάβει που ήταν οι βουλευτές της Φθιώτιδας.

 Ο δήμαρχος Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου Βαγγέλης Τετριμίδας προσανατολίζεται σε άλλες λύσεις και ερευνά εάν μπορεί να αντλήσει τα νερά των πηγών και να τα εκμευταλευτεί με υποδομές σε άλλο σημείο.

Από .....  lamiastar

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά δεν έκανε τίποτα ο Ποδηλατάκιας , για τις Ιαματικές Πηγές των Καμένων Βούρλων που έχει ορισθεί υπεύθυνος στο Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών, εκ μέρους των Καμένων Βούρλων !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Στους περισσότερους Δήμους που έχουν Ιαματικές Πηγές κάτι δόθηκε από τον ΕΟΤ και τα ΕΤΑ , στη μόνη Λουτρόπολη που δεν δόθηκε τίποτα είναι των Καμένων Βούρλων. Αν αυτό δεν δείχνει ανικανότητα εκ μέρους των διοικούντων τι άλλο μπορεί να σημαίνει ?

Ανώνυμος είπε...

Με τον κ. Τετριμίδα Δήμαρχο και τον κ. Φακίρι και τον κ. Μακρυνίτσα Αντιδημάρχους δεν πρόκειται να δουν άσπρη μέρα τα Καμένα Βούρλα και οι δημότες του δυστυχώς ………