Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ράδιον,Θρόνιον αξιοποίηση ή κατεδάφιση!

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


«Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση των δύο παλιών ξενοδοχείων Ράδιον και Θρόνιον είναι τραγική και αποτελούν και τα δυο μαζι εστίες μόλυνσης στην καρδιά της λουτρόπολης» παραδέχτηκε μέσα από το κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 ο περιφερειακός σύμβουλος Θωμάς Τουσιαδης που έχει καταθέσει ερώτηση για την τύχη των δυο αυτων πρώην ξενοδοχείων καθώς και το κτήριο του παλιού υδροθεραπευτηρίου.
Με παρέμβαση του ο πρώην Δήμαρχος Καμένων Βούρλων Δημήτρης Κεφάλας ανέφερε ότι υπήρξε στο παρελθόν ενδιαφέρον απο τον επιχειρηματία Κώστα Μήτση να του δοθεί το Ράδιον προκειμένου να το ενοποιήσει με το Γαλήνη εφόσον το δημοτικό συμβούλιο αναθεωρούσε το πολεοδομικό σχέδιο και καταργούσε τον εσωτερικό δρόμο απο την πιάτσα των Ταξί, κατι τέτοιο όμως δεν επιτεύχθηκε γιατι υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από κατοίκους της λουτρόπολης.
Μάλιστα ο κ. Κεφάλας έκανε γνωστό ότι το συγκεκριμμενο κτήριο δεν είναι διατηρητέο γιατι εχει χαρακτηριστεί ως χωρο εγκατάστασης της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων που τελικα δεν έγινε στα Καμένα.
Ο κ. Τουσιαδης κάλεσε την τοπική αυτοδιοίκηση να παρει θέση αν τελικά μπορουν τα δυο αυτά ξενοδοχεία να αναπαλαιωθούν και να χρησιμοποιηθούν η να κατεδαφιστούν γιατι έτσι προσβάλουν την αισθητική των Καμένων Βούρλων.
Τελος οσον αφορά στο παλαιό υδροθεραπευτήριο Ασκληπιός η πρόταση ειναι ο κ.Μήτσης να επιτρέψει στην Αυτοδιοίκηση να το αξιοποιήσει γιατί είναι σε καλύτερη κατάσταση και να χρησιμοποιηθεί απο Δημαρχείο μεχρι πολυχώρος εγκατάστασης δημοτικών υπηρεσιών.

Από ......  lamiafm1

Δεν υπάρχουν σχόλια: