Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Με ψυχραιμία οι λαμιώτες αντιμετώπισαν τον χτεσινό σεισμό!

Αναρτήθηκε από....   energoipoliteskv.blogspot.com

Παρά τον αιφνιδιασμό και την έντονη αίσθηση της δόνησης αλλα και της βουής που συνόδευε τον χτεσινό σεισμό δεν υπήρξε ιδιαίτερη ανησυχία κυρίως μεταξυ των κατοίκων της πόλης της Λαμίας.
Αν εξαιρέσουμε τα δεκάδες τηλεφωνήματα που έγιναν στην Αστυνομία και φυσικά στα γραφεία του FM-1 όπου   συμπολίτες άλλοι με  έκδηλη αγωνία και άλλοι πιο χαλαρά ακομη και με διάθεση χιούμορ  ζητούσαν  πληροφορίες δεν υπήρξε ούτε  μια περίπτωση ένοικοι κυρίως πολυκατοικιών να βγουν στο δρόμο φοβούμενοι νεα  ισχυρότερη δόνηση.
Άλλωστε χτες ηταν του Αγίου Αθανασίου και πολλοί  βρίσκονταν σε τραπέζια εορταζόντων  και απολάμβαναν έστω πιο λιτά φέτος  τα εορταστικά εδέσματα και ολίγον η πολύ οίνον οπότε  γενικώς δεν πήραμε και πολύ σοβαρά  αυτόν το σεισμό.
Η ένταση ηταν   μεγέθους 3.7 της κλίμακας Ρίχτερ είχε διάρκεια περιπου 3 δευτερόλεπτα, θεωρείται  μεγάλης σχετικά διάρκειας, και εστιακό  βάθος 20 χλμ και επίκεντρο αγροτική περιοχή μεταξυ Ανθήλης και Ροδίτσας.
Όμως χτες είχαμε και άλλες πολύ μικρότερες σεισμικές δονήσεις στη Φθιώτιδα. Ειδικότερα στις 23 και 11 καταγράφτηκε  δόνηση μεγέθους 1,8 Ρίχτερ στην Δημοτική Κοινότητα Ηράκλειας και στις 2 παρά είκοσι τη νύχτα προς Πέμπτη άλλη δόνηση εντάσεως 1,9 Ρ.στην περιοχή της Καμηλόβρυσης.
Από την αστυνομια πάντως  τωρα το πρωί η ενημέρωση είναι ότι δεν  εχει αναφερθεί  πουθενά κάποια ζημιά σε κτήριο σε όλο το Νομό Φθιώτιδας.
Από  .....   lamiafm1

Δεν υπάρχουν σχόλια: