Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Σε καλό κλίμα η συνάντηση χάριν του PSI

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



«Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα». Η ατάκα αυτή του Ντίνου Ηλιόπουλου αντικατοπτρίζει το κλίμα που επικράτησε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λ. Παπαδήμο. Και οι μετέπειτα δηλώσεις και διαρροές τους είχαν ως στόχο τη δημιουργία ενός κλίματος σύμπνοιας ενόψει της επίσκεψης των επικεφαλής της τρόικας αλλά και των συζητήσεων για το PSI.
«Η συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς ήταν σημαντική και ουσιαστική. Συζητήσαμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν τις τρέχουσες εξελίξεις, ειδικότερα τις διαβουλεύσεις με την τρόικα και τη διαδικασία του PSI. Η συζήτηση έγινε μέσα σε ένα πολύ θετικό κλίμα και οι πολιτικοί αρχηγοί επιβεβαίωσαν την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης στην ολοκλήρωση του έργου της». Αυτά είπε ο πρωθυπουργός και δεν έχουμε κανένα λόγο να τον διαψεύσουμε. Το ίδιο κλίμα έδωσε και ο Γ. Καρατζαφέρης βγαίνοντας από τη σύσκεψη και ήταν εμφανής η προσπάθεια όλων να δείξουν ενωμένοι παρά τα προβλήματα και τα «αγκάθια» που υπάρχουν. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε επίσης ότι  είναι περισσότερο ικανοποιημένος από όταν μπήκε στο Μέγαρο. Οι δυο άλλοι πολιτικοί αρχηγοί δεν έκαναν όμως δηλώσεις.
Προφανώς, ακόμη κι αν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις , αυτό που προέχει είναι να διαφανεί ένα καλό κλίμα και να μη χαλάσει η όποια προσπάθεια γίνεται αυτή τη στιγμή.
Από ΝΔ οι πληροφορίες είναι ότι δεν ετέθη θέμα υπογραφών των αρχηγών σε κοινή δήλωση, όπως άφηναν να διαρρεύσει προηγουμένως από το ΠΑΣΟΚ και το Μαξίμου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Καρατζαφέρης έθεσε και θέμα εκλογών, αλλά η στάση της ΝΔ παραμένει σταθερή, “δεν έχει αλλάξει τίποτα από την συμφωνία των αρχηγών“.
Σταθερή παραμένει η θέση της ΝΔ και στο θέμα της μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Και θα περιμένει το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης των κοινωνικών εταίρων πριν τοποθετηθεί.

Από .....  Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: