Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Τέλος ο αμίαντος για τα Καμένα Βούρλα;

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η απόφαση ένταξης του έργου «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Καμένων Βούρλων» με προϋπολογισμό 2.600.000 €, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας.
Είναι μια πολύ σημαντική παρέμβαση για την περιοχή, που αναβαθμίζει το δίκτυο ύδρευσης (αντικατάσταση παλαιού εσωτερικού δικτύου αμιαντοσωλήνων με νέο αγωγών πολυαιθυλενίου), αναβαθμίζοντας παράλληλα τις συνθήκες ποιότητας ζωής και δημόσιας υγείας των κατοίκων. 
Παράλληλα με το έργο προβλέπεται και η αντικατάσταση τμήματος του δικτύου, που παρουσιάζει προβλήματα ρηγμάτωσης και διαρροών, με αποτέλεσμα τον περιορισμό των απωλειών νερού, προς όφελος της προστασίας των υδάτινων πόρων και της διατήρησης του περιβάλλοντος.
Το συνολικό μήκος του δικτύου που θα παραδοθεί μετά την υλοποίηση του έργου, ανέρχεται σε περίπου 18,5 χιλιόμετρα.
Μακάρι να ενταχθεί και  κυρίως να εξασφαλισθούν οι  πόροι για την  εκτέλεση του έργου αφού όπως είχε δηλώσει στον FM-1 ο Δήμαρχος Μωλου-Αγίου Κωνσταντίνου Βαγγέλης Τετριμίδας «είναι το μεγαλύτερο δίκτυο με σωλήνες αμιάντου σε όλο το Δήμο».
Από ......  lamiafm1

Δεν υπάρχουν σχόλια: