Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Κι ο Σαμαράς το «εκλογικό βιολί του»!

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Επιμένοντας ότι βασικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι οι εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς τόνισε σε δήλωσή μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης πως «οι απόψεις μας για την εφαρμοζόμενη πολιτική ισχύουν, δεν είναι πουκάμισα να αλλάζουν». Ωστόσο, εξέφρασε τη στήριξή του στη «μεταβατική» - όπως την αποκάλεσε - κυβέρνηση Παπαδήμου.
Αιτιολογώντας τη συμμετοχή της ΝΔ τη νέα κυβέρνηση, επισήμανε ότι επί μέρες η χώρα έμεινε χωρίς κυβέρνηση «με το λαό να βρίσκεται σε βαθειά ανησυχία». Εξήγησε ότι δέχθηκε να έρθει σε συμφωνία με τις υπόλοιπες δυνάμεις με στόχο να μη γίνει δημοψήφισμα, να αναλάβει η μεταβατική κυβέρνηση που θα ξεμπλοκάρει την έκτη δόση και θα οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες.


Η απόφαση αυτή, πρόσθεσε, ανοίγει το δρόμο για εκλογές άμεσα και σε συγκεκριμένη ημερομηνία, δηλαδή στις 19 Φεβρουαρίου.


Δηλώσεις Αντώνη Σαμαρά by tvxorissinora

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, ο κόμμα του εκπλήρωσε και τους τέσσερις στόχους που είχε θέσει, ενώ κατέστησε σαφές ότι δεν θέλησε περισσότερα υπουργεία, πέρα από το Εξωτερικών και Αμυνας. «Δεν θέλησα συγκυβέρνηση και όλοι καταλαβαίνουν γιατί», υπογράμμισε.

Συνεχίζοντας, επισήμανε πως «όλοι ξέρουμε πως το προηγούμενο διάστημα χάθηκε κάθε ίχνος αξιοπιστίας. Όλοι μαζί θα την αποκαταστήσουμε χωρίς να δεχθούμε ταπεινώσεις και προσβολές» και υπογράμμισε πως η αξιοπρέπεια της Ελλάδας δεν είναι προς διαπραγμάτευση.
«Δεν υπόσχομαι τίποτα, σας κοιτάω στα μάτια. Θα στηρίξουμε τη μεταβατική κυβέρνηση και ευχόμαστε να πετύχει στην αποστολή της. Υπάρχει προοπτική», τόνισε ακόμη.


Από  ........  tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: