Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Αντίστροφη μέτρηση για την ψήφο εμπιστοσύνης

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com



Με την ονομαστική ψηφοφορία ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη η τριήμερη συζήτηση στην ολομέλεια...

της Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, υπό τον Λουκά Παπαδήμο.


Κατά την ομιλία του χθες Τρίτη, ο Γιώργος Παπανδρέου υπεραμύνθηκε της πρότασής του για δημοψήφισμα, ενώ χαρακτήρισε «μονόδρομο» το ευρωομόλογο για να μην διαλυθεί η ευρωζώνη.


Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, επεσήμανε ότι η χώρα έχει μπροστά της μια ύστατη ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσει για «να είναι η Ελλάδα μέρος της Ευρωζώνης και για να ξεπεραστεί ο κίνδυνος χρεοκοπίας», ενώ ο Θεόδωρος Πάγκαλος υπογράμμισε ότι μόνη λύση για τη χώρα και για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας είναι η δημιουργία δημοσιονομικού πλεονάσματος την περίοδο 2012 έως το 2018.


«Ο λόγος σχηματισμού συγκυβέρνησης είναι ο φόβος της κυρίαρχης τάξης για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη», σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «κουρελόχαρτο» τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου και ρώτησε τον πρωθυπουργό πώς περιμένει να επιτύχει «ακολουθώντας την ίδια αποτυχημένη πολιτική που ακολούθησαν οι προηγούμενοι» ενώ απέρριψε τη ρητορική περί μονοδρόμου.

«Αν πραγματικά πιστεύετε πως η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης, τότε σταματήστε να υπονομεύετε αυτήν την κυβέρνηση "με το καλημέρα". Αν δεν σταματήσετε, ο κ. Παπαδήμος δεν έχει καμία απολύτως ελπίδα» ανέφερε απευθυνόμενη στη ΝΔ, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας και ανεξάρτητη βουλευτής, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Παρά τα όσα λένε οι βουλευτές του κόμματος του, ο κ. Σαμαράς πίστευε και πιστεύει ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να στηριχθεί. Πιστεύω όμως ότι η νέα κυβέρνηση υπονομεύεται από την πρώτη ώρα της συγκρότησης της» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση «στα οικονομικά συμφέροντα» που, όπως είπε, δεν ήθελαν τους δύο αρχηγούς και έκανε λόγο «για κέντρα και παράκεντρα εντός και εκτός Βουλής».

«Κύριε πρωθυπουργέ σας εξέθεταν εν πλήρη αγνοία σας όταν επί τέσσερις μέρες αναφέρονταν σε εσάς ενώ ούτε ο κ. Παπανδρέου ούτε ο κ. Σαμαράς όπως γνωρίζετε, είχαν επικοινωνήσει μαζί σας» είπε ο κ. Κακλαμάνης απευθυνόμενος στον κ. Λουκά Παπαδήμο.


«Δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση όχι μόνο για το σύνολο των μελών της αλλά και ειδικά για τον πρωθυπουργό για το ήθος, την εντιμότητα, την σοβαρότητα και τις καταβολές του», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Από  .......  epikaira

Δεν υπάρχουν σχόλια: