Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Στα χέρια της ΕΕ η έκθεση της τρόικας

 Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com

Τί αναφέρει η έκθεση που βρίσκεται στα χέρια της Λαγκάρντ


Στα χέρια εμπειρογνωμόνων της Ε.Ε., αλλά και των υπουργείων οικονομικών της ευρωζώνης βρίσκονται οι εκθέσεις της τρόικας, στις οποίες θα στηριχθεί η απόφαση των δανειστών για την εκταμίευση της έκτης δόσης, ύψους 8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.
Οι εκθέσεις στις οποίες θα στηριχθούν οι αποφάσεις είναι δύο. Η πρώτη αφορά την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, βάσει των ελέγχων που διεξήγαγαν το προηγούμενο διάστημα οι ελεγκτές της τρόικας, από την οποία και θα εξαρτηθεί η εκταμίευση της έκτης δόσης, ενώ η δεύτερη αφορά το ζήτημα της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώτη έκθεση ανάβει «πράσινο φως» για την επόμενη δόση, ενώ οι ελεγκτές αναφέρουν ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί κατά γράμμα το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης που ακολουθεί η χώρα.
Προβληματισμό προκαλεί ωστόσο η δεύτερη έκθεση, για το δημόσιο χρέος, καθώς το ΔΝΤ εκφράζει έντονες επιφυλάξεις για τη βιωσιμότητά του, με ορίζοντα το 2020.
Μάλιστα, κοινοτικοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι με βάση τα δεδομένα που προκύπτουν, το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους θα κυμανθεί από 35%-50%.

Από  ......  parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: