Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Νέα απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς Πέμπτη και Παρασκευή

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Με στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και καταλήψεις υπουργείων και υπηρεσιών του Δημοσίου συνέχισαν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι κατά των κυβερνητικών πολιτικών «της πιο άγριας λιτότητας που γνώρισε τα τελευταία τριάντα χρόνια ο τόπος», όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ. Νέες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και για τις επόμενες ημέρες, ενώ για τις 19 Οκτωβρίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει πανεργατική απεργία. Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
 Την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας την Πέμπτη και την Παρασκευή αποφάσισαν τελικά οι οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, αποδεχόμενοι την εισήγηση της Συντονιστικής Επιτροπής τους. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί της Πέμπτης και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.


Την Τετάρτη και την Πέμπτη κλειστοί θα είναι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία της χώρας λόγω της απεργίας των υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού. Για την Τετάρτη οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από το κεντρικό κτίριο του υπουργείου στην οδό Μπουμπουλίνας ενώ την Πέμπτη προγραμματίζουν συγκέντρωση στην είσοδο της Ακρόπολης.

Στάση εργασίας αύριο, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 11:00 και δύο 24ωρες απεργίες, η μια στις 18/10 σε συνεργασία με άλλες ΔΕΚΟ και η άλλη στις 19/10 με συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, αποφάσισαν σήμερα τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας και της Ένωσης Λιμενεργατών, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση.
Οι εργαζόμενοι αναμένεται αύριο, επίσης, να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις στα γραφεία διοίκησης σε όλα τα λιμάνια της χώρας διότι θεωρούν ότι η ανατροπή των Συλλογικών Συμβάσεων σε ΟΛΠ, ΟΛΘ και άλλες εισηγμένες ΔΕΚΟ οδηγεί στην απαξίωση των λιμανιών και την παράδοσή τους σε επίδοξους αγοραστές.

Κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν και οι δικηγόροι οι οποίοι αποφάσισαν πολυήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους, στο διάστημα 13-19 Οκτωβρίου.

Την Πέμπτη και οι δικαστικοί υπάλληλοι προχωρούν σε 2ωρη παναττική στάση εργασίας (9 π.μ. - 11 π.μ.),με απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ). Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τα υπουργεία και τη Βουλή προγραμματίζουν για το Σάββατο 15 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ. Σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ), επισημαίνεται ότι μαζί τους συστρατεύονται 22 ομοσπονδίες εργαζομένων στο χώρο του Δημοσίου.
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας προσανατολίζονται οι εκπαιδευτικοί, καθώς μετά τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ και οι συνάδελφοί τους της ΔΑΚΕ προτείνουν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες μετά την τριήμερη απεργία που θα πραγματοποιήσουν στις 18, 19 και 20 Οκτωβρίου, ημέρες συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, ενώ δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, στις 19 Οκτωβρίου. Η σχετική εισήγηση - πρόταση θα υποβληθεί στις Γενικές Συνελεύσεις που θα γίνουν στις 20 Οκτωβρίου.
Επίσης, η ΔΑΚΕ προτείνει διήμερο παραστάσεων διαμαρτυρίας στις 14 και 17 Οκτωβρίου με την κήρυξη τρίωρων διευκολυντικών στάσεων εργασίας, στις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης και στο υπουργείο Παιδείας με τη συμμετοχή και συνεργασία της ΟΛΜΕ, των φοιτητών, των μαθητών, των γονέων και του συλλόγου εργαζομένων στο υπουργείο Παιδείας.

Από .......tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: