Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Δικαίωση μεν του ΄Αρη, αλλά η γραμμή,γραμμή.....

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

“Η διαφωνία του Άρη με τη Συμφωνία της Βάρκιζας δε δικαιώνει τη στάση του απέναντι στη συλλογική θέση του Κόμματος και την παραβίαση από αυτόν της κομματικής πειθαρχίας. 
Η στάση του αυτή, που αποτέλεσε ρήξη με τη θεμελιώδη αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, δεν καθιστά δυνατή τη μετά θάνατο αποκατάσταση και της κομματικής του ιδιότητας».
Ετσι αιτιολόγησε  το μέλος του Πολιτικού γραφείου της κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Τηλέμαχος Δημουλάς στην ομιλία του σήμερα το πρωί κάτω από τον ανδριάντα του Άρη Βελουχιώτη την άρνηση του ΚΚΕ να μην αποκαταστήσει κομματικά τον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ.
Σήμερα υλοποιώντας σχετική απόφαση του πολιτικού Γραφείου το ΚΚΕ αποκατέστησε πολικά τον αρχηγό του ΕΛΑΣ.
Χαρακτηριστική ήταν η φράση του κ. Δημουλά που είχε εξουσιοδοτηθεί να μιλήσει στη σημερινή τελετή στην Πλ.Λαού της Λαμίας.
«Θεωρούμε τώρα ότι είχε δίκιο τότε, ως προς την εκτίμηση που έκανε για τη Συμφωνία της Βάρκιζας».
Στην εκδήλωσε συμμετείχε και η Γενικη γραμματέαςε της Κεντρικης Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα που περιορίστηκε σε πολιτικές δηλώσεις για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών και τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
«Το κούρεμα είναι κάτι που είχε προδιαγραφεί εδώ και δύο χρόνια. Για μας ήταν πασίγνωστο. Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι να τους κουρέψει ο λαός το πολιτικό μπόι, να τους αφαιρέσει την πολιτική δύναμη.
Αν δε γίνει αυτό η επόμενη δεκαετία θα είναι τραγική» είπε στους δημοσιογράφους ενώ για τις εκλογές ανέφερε: «το ΚΚΕ είναι πανέτοιμο για τις εκλογές έστω και  εάν κάποιοι επιδιώκουν μέσα από τις εκλογές να διαμορφωθεί μια κυβέρνηση συναίνεσης ενάντια στο λαό. Εμείς με τις εκλογές επιδιώκουμε ο λαός να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα.
Και πρέπει να σας πω πως η πάλη κατά του κουρέματος και των συνεπειών, χωρίς συμπόρευση, συμπαράταξη με το ΚΚΕ δεν γίνεται».
Από ....lamiafm1

Δεν υπάρχουν σχόλια: