Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

"Βυθίζονται" στο βιολογικό τα Καμένα Βούρλα!

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Σε αδιέξοδο οικονομικό φαίνεται να βρίσκεται ο Δήμος Μωλου-Αγίου Κωνσταντίνου με την υπόθεση του βιολογικού καθαρισμού.
Το θέμα αυτό συζητήθηκε επί μακρόν χτες το βραδυ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και διαπιστώθηκε ότι η αξίωση του εργολάβου κ. Παπαλάμπρου που  προσεγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ προκαλει ισχυρό πονοκέφαλο στη δημοτική αρχή.
Το ζητούμενο είναι αν η αξίωση αυτή έχει πραγματικές διαστάσεις αφού σύμφωνα με όσα επισημάνθηκαν χτες το βράδυ δεν υπάρχουν γραπτές συμφωνίες όπως προβλέπει ο Νόμος και όλα είναι αίολα (όχι έωλα δηλ.μπαγιάτικα) υπό την έννοια ότι είναι προϊόν  προφορικών συμφωνιών μεταξύ του εργολάβου και της προηγούμενης Δηκτικής Αρχής των Καμένων Βούρλων. 
Παρόλα αυτά η ηγεσία του σημερινού Καλλικρατικού Δήμου προσανατολίζεται στην εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς γεγονός που προκαλει ανησυχία  για τις οικονομικές αντοχές του Δήμου γιατί ούτως ή άλλως θα υποχρεωθεί στην καταβολή ενός τεράστιου ποσού σε αμφίβολης αποτελεσματικότητας έργο όπως είναι  η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού ειδικά την φετινή  καλοκαιρινή περίοδο.
Ο κ. Παπαλάμπρου «θωρακισμένος» με διαταγές πληρωμής που εξέδωσε είναι αποφασισμένος να προβεί ακόμη και σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του  Δήμου κάτι που προβληματίζει σοβαρά τον Δήμο.
Δυστυχώς και οι σύμβουλοι του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας δεν ήταν σε θέση να δώσουν επαρκείς εξηγήσεις αφού και χτες για προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους απουσίαζε ο πρώην Δήμαρχος κ. Αντωνίου.

Από .....lamiafm1

Δεν υπάρχουν σχόλια: