Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Είπε όχι στο άρθρο 37 η Λ. Κατσέλη και διεγράφη

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Τζάμπα έχασε τρείς ώρες με την Λούκα Κατσέλη ο ΓΑΠ και τώρα αναγκάζεται να την διαγράψει από την κοινοβουλευτική ομάδα που θα αριθμεί 153 βουλευτές. Και δεν είχε πεί οτι αν μείνει με 153 βουλευτές δεν κυβερνά;

Η Κατσέλη ανακοίνωσε ότι καταψηφίζει το άρθρο 37 που καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και πρότεινε  την αναβολή ψήφισης του καθώς  και δίμηνη παράταση για επαναδιαπραγμάτευσή του.

Στο γραφείο του Παπανδρέου στη Βουλή, η Κατσέλη πήγε το πρωί και έφυγε το μεσημέρι, ενώ την πίεσαν και οι Βενιζέλος, Ρέππας, μαζί με τον ΓΑΠ.
Σημειώνεται, πως όταν η κ.Κατσέλη ήταν στο Υπουργείο Εργασίας είχε στις διαπραγματεύσεις ως «κόκκινη γραμμή» την προστασία των συλλογικών συμβάσεων. Σ’ αυτό τουλάχιστον ήταν σταθερή.

Ψηφίστηκε πριν από λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής από τους 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το πολυνομοσχέδιο για την εργασιακή εφεδρεία και το μισθολόγιο.

Μια ψήφο λιγότερη πήρε το άρθρο 37 (Το συγκεκριμένο άρθρο διευκολύνει τις επιχειρήσεις να περικόψουν τη μισθολογική τους δαπάνη συνάπτοντας επιχειρησιακές συμβάσεις, αντί για κλαδικές) και ήταν από την Λούκα Κατσέλη η οποία και διεγράφη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με επιστολή που απέστειλε ο Γ. Παπανδρέου προς τον Πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο.

Να σημειωθεί ότι λίγο πριν την ψηφοφορία, ο Ευ. Βενιζέλος είπε πως είναι διατεθειμένος να συζητήσει με την κυρία Κατσέλη και τον κ. Κουτρουμάνη προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή, αλλά όπως αποδείχθηκε η συζήτηση δεν τελεσφόρησε και η κυρία Κατσέλη επέμεινε στην αρχική της θέση.

Από  ......  Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: