Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Γιόζεφ … Παπανδρέου

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Αυτό που ήθελε η Λαγκάρντ αλλά και η Μέρκελ, την πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης και προσωπικά του Γ. Παπανδρέου, για πιστή τήρηση των μέτρων που αποφασίστηκαν, ο πρωθυπουργός το έκανε πράξη.

Πριν τη συνάντηση με την καγκελάριο επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πολιτική βούληση για αλλαγές και εφαρμογή των μέτρων που αποφασίστηκαν για να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Όπως γράψαμε προηγουμένως το ΔΝΤ απαιτούσε προσωπική δέσμευση του κ. Παπανδρέου για να μας σώσει πάλι (Δεν τους “φτάνει” ο Βενιζέλος. Θέλουν δέσμευση και του Παπανδρέου)
Είναι στην ουσία η προφορική δέσμευση και θα ακολουθήσει η γραπτή δέσμευση που θα βάζει τον ελληνικό λαό στο γύψο. Αυτό ήθελε και η τρόικα, αυτό τόνισε και η Μέρκελ λέγοντας ότι θα βοηθήσουν την Ελλάδα εφόσον και οι Ελληνες κάνουν αυτά που είχαν δεσμευτεί με τη συμφωνία με την τρόικα.
Τι άλλο είπε ο κ. Παπανδρέου; Οτι είναι πρωτόγνωρο αυτό που ζούμε κι ότι υπάρχει κακοφωνία διεθνώς. Επανέλαβε τα αστεία περί πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2012 το οποίο φαίνεται ότι αποτελεί το νέο πασοκικό όραμα και το νέο τρυπάκι που μπορούν να βάλουν τον ελληνικό λαό.

Δεν απέφυγε πάντως να πει ότι αν υπάρξουν αλλαγές στο οικονομικό κλίμα, δηλαδή μεγαλύτερη ύφεση, θα υπάρξουν και αλλαγές έστω κι αν οι στόχοι παραμένουν. Με λίγα λόγια, βάζουμε ένα στόχο και επειδή φταίνε όλοι οι άλλοι δεν τον πετυχαίνουμε, αλλά ο στόχος δεν αλλάζει.
Τέλος, η Μέρκελ απέφυγε να απαντήσει για το αν θα ενισχυθεί ο EFSF, θέμα που διχάζει όχι μόνο τον γερμανικό συνασπισμό αλλά και όλη την Ευρώπη.

Το πρώτο συμπέρασμα είναι η Γερμανία δεν θα μας αφήσει να καταρρεύσουμε με πάταγο, αλλά θα βάλουμε αλεξίπτωτο για να πέσουμε ομαλά. Και το αλεξίπτωτο είναι τα σκληρά μέτρα που ανακοινώνει με το σταγονόμετρο ο Β. Βενιζέλος.

Ο δε Γ. Παπανδρέου, θυμίζει τον Μπλερ κάθε φορά που συναντούσε τον Μπους. Τότε είχαν κάνει μια γελοιογραφία που παρουσίαζε τον τότε Βρετανό σαν πιστό σκυλάκι που ακολουθεί τον Πλανητάρχη. Ετσι και ο Ελληνας πρωθυπουργός, χωρίς διάθεση διαπραγμάτευσης ακολουθεί πιστά τις επιταγές των ξένων δανειστών μας.

Τι είπαν στην συνέντευξη Τύπου
Α. Μέρκελ
Δεν είναι μόνο οι πολιτικοί αλλά και τα συνδικάτα που θα ήθελαν να βοηθηθεί η Ελλάδα.
Πρέπει να δούμε ποια θα είναι η στάση της τρόικα.
Είχαμε ανοιχτό πλαίσιο συζήτησης και θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα.
Η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει τις υποχρεώσεις της και να κάνει όσα έχει υποσχεθεί.
Είμαστε άμεσα αλληλοεξαρτώμενοι.
Η Ελλάδα έχει κάθε διάθεση να καλύψει όλες τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί.
Είναι ωραίο που προσπαθείτε να εξοικονομήσετε λεφτά και κόβετε από παντού αλλά χρειάζεται και ανάκαμψη (ΣΣ χα χα χαααα)
Αν δεν υπάρχει προσέγγιση στην οικονομική πολιτική δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε.
Γ. Παπανδρέου
Θα συζητήσουμε την ευρύτερη κρίση στην ευρωζώνη.
Θέλω να υπογραμμίσω την ισχυρή πολιτική βούληση για αλλαγές και την αποφασιστικότητά μας για την πλήρη εφαρμογή των μέτρων.
Η συνεργασία μας κινείται σε άριστο επίπεδο.
Στην παρούσα συγκυρία γίνονται μεγάλες προσπάθειες και είναι ιδιαίτερης σημασίας το μήνυμα στήριξης από τους ευρωπαίους εταίρους.
Τρέχουμε μεγάλες μεταρρυθμίσεις και θέλουμε θετικές πρακτικές.
Θέλω να επαναλάβω ότι ο λαός μας έχει δυνατότητες.
Είμαστε αποφασισμένοι να καλλιεργήσουμε ό,τι καλύτερο έχουμε ώστε να σταθούμε στα δικά μας πόδια.
Πατριωτικό καθήκον και για μια ισχυρότερη Ευρώπη.
Α. Μέρκελ
Οι έλληνες έχουν αναλάβει ένας βάρος και για πράγματα που ίσως δεν ευθύνονται αυτοί.
Ό,τι περνά από το χέρι μας ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να τηρήσεις τις προδιαγραφές της τρόικα.
Γ. Παπανδρέου
Αχαρτογράφητα νερά (!!!;;;;) και είναι λογικό να υπάρχουν πολλές απόψεις.
Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε αυτό που πρέπει για να μπούμε στο δρόμο της ασφάλειας.
Ζούμε καθημερινά την ανασφάλεια την πολυφωνία και κακοφωνία.
Είμαστε όλοι αποφασισμένοι να κάνουμε όλοι αυτό που πρέπει για να ισχυροποιηθεί το ευρώ και η Ευρώπη για να ξεπεραστεί η κρίση.
Οι στόχοι δεν έχουν αλλάξει και ούτε θα αλλάξει, είναι να μειωθεί το έλλειμμα.
Οι συνθήκες στις οποίες λειτουργούμε μπορεί να αλλάζουν, όπως η ύφεση. Αυτό μπορεί να αλλάζει δεδομένα αλλά δεν αλλάζει τους στόχους.

Από ....... Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: