Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Να συγκροτηθούν διεθνή δικαστήρια για το χρέος

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



Του Νίκου Αργεάδη

Καθημερινά, τα ελληνικά και παγκόσμια νέα λένε ότι η Ελλάδα είναι στο χείλος της οικονομικής καταστροφής. Αλλά ο κ.Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ μας απειλούν ότι αν δεν υπακούσουμε στην εγκληματική ανικανότητά τους θα μας πάνε στο…γκρεμό!!

ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΛΟΙΔΩΡΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΒΗΜΑΤΑ!!! Το ξεκίνησε ο Παπανδρέου πριν καν γίνει πρωθυπουργός και το συνεχίζουν ακατάπαυστα οι καθεστωτικοί γκαουλάϊτερ της ΜΚΟ «Αντιεξουσιαστές του Παγκοσμιοποιημένου φασισμού».

Η Ελληνική οικονομία συστέλλεται για τρίτη συνεχή χρονιά. Αλλά ο Βενιζέλος μας δήλωσε ότι θα έχουμε …πλεόνασμα το 2012!! Για να το λέει ο Βενιζέλος πρώην υπουργός εθνικής αμύνης και νυν υπουργός –κρατηθείτε- οικονομίας!!!, έτσι θα είναι. Από τη μια μας λέει ότι η αβεβαιότητα είναι μεγάλη και από την άλλη με βεβαιότητα μπορεί και προβλέπει το οικονομικό μέλλον της θνήσκουσας Πατρίδας μας.

Η ανεργία έχει διπλασιαστεί σε ένα μόλις έτος και θα αγγίξει ύψος-ρεκόρ το 2012 αλλά το καθεστώς ΠΑΣΟΚ μας βεβαιώνει ότι οι δημοσιονομικοί δείκτες θΑ διορθωθούν!!!

Ακόμη και το ΔΝΤ πρόσφατα παραδέχτηκε ότι το Ελληνικό πολιτικό σύστημα κλυδωνίζεται επικίνδυνα και ότι τα μέτρα δεν αποδίδουν!!! Για πια μέτρα μιλάνε ΔΝΤ και καθεστώς ΠΑΣΟΚ; ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΘΙΓΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ. ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΑΠΟ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ.

Ο φαύλος κύκλος αρνητικής ανάπτυξης και ελαττωμένων εισπράξεων γιγαντώνεται, η καταστροφή του ιδιωτικού τομέα συνεχίζεται, η πραγματική οικονομία συρρικνώνεται, και η κλίκα Παπανδρέου συνεχίζει την αφαίμαξη των νοικοκυριών ανακουφίζοντας τις Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες. Είχα προβλέψει ότι όταν ελαχιστοποιηθεί το «βάρος» των τραπεζών τους οι Γαλλογερμανοί θα μας αποβάλλουν σαν «κακιά συνήθεια». Ήγγικεν η μέρα αυτή .

Στην ουσία, η Ευρωπαϊκή «διάσωση» ισοδυναμεί με την μαζική μεταφορά ρευστού στις αμεταρρύθμιστες τράπεζες μέσω της Ελλάδας και για την Ελλάδα σημαίνει την απ’ ευθείας πτώχευση των Ελλήνων στα επίπεδα του 50-60.

Υπό τις παρούσες Ελληνικές συνθήκες του ΠΑΣΟΚικού καθεστώτος, οι ιδιωτικοποιήσεις και άλλες «διαρθρωτικές» μεταρρυθμίσεις που επιβάλλονται, θα ενδυναμώσουν έτι περαιτέρω το χρηματοπιστωτικό σύστημα που δημιούργησε την οικονομική κρίση.

Και ξαφνικά εκεί που εξόρκιζαν τον Σατανά της «αναδόμησης» του χρέους, πριν μια εβδομάδα το ΔΝΤ μίλησε για «αναγκαστικό» κούρεμα του Ελληνικού χρέους. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να το δεχτούν και οι Ελληνικές τράπεζες. Δηλαδή, να δεχτούν βέβαιο θάνατο, για να σωθούν οι Γαλλογερμανικές.

Τα μέτρα άγριας λιτότητας ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, κ.  Παπανδρέου και Βενιζέλο. Δεν ξέρω αν θυμάστε, αλλά το 1982 ο Δυτικός κόσμος βρισκόταν στο «χείλος» οικονομικού κρημνού. Τότε το ΔΝΤ αγόρασε μαζικά χρέος από τις κυβερνήσεις. Ακολούθησαν 20 χρόνια λιτότητας και ο κόσμος έγινες πιο ασταθής και πιο επικίνδυνος, στρώνοντας το «χαλί» για την σημερινή κρίση.

Απεναντίας, το 1953 χαρίστηκαν τα χρέη της εγκληματικής Ναζιστικής Γερμανίας και όχι μόνο δεν σείστηκε το παγκόσμιο σύστημα αλλά η Γερμανία έβαλε τις βάσεις για το σημερινό 4ο Ράιχ.

Το ισχύον σύστημα χρέους αγνοεί αυτό το παράδειγμα και ενισχύει τους δανειστές, δηλαδή τις «παγκόσμιες αγορές» και τις τράπεζες. Αυτή η επιβλαβής σχέση μεταξύ των διεθνών δανειστών και των δανειζομένων επιτρέπει σε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μένουν στο απυρόβλητο με την εφαρμογή πολιτικών από τις οποίες επωφελούνται μόνο τα «περιθώρια κέρδους των τραπεζών» τους. Χρειάζεται επειγόντως αλλαγή, με  «Δικαστήρια χρέους», τα οποία θα αφαιρέσουν την ισχύ από τα χέρια των χρηματοπιστωτικών αγορών και των δανειστών και θα να προστατεύουν τα δικαιώματα των κατοίκων που ζουν σε κράτη «οφειλέτες».

Η παράλειψη της νομιμότητας του όγκου του χρέους απειλεί την κοινωνία μας…

Σας μέμφομαι και σας κατηγορώ κ.. Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο γιατί όχι μόνο δεν χρησιμοποιήσατε το κύριο όπλο της Ελλάδας, την παγκοσμιοποιημένη οικονομία» για να διαπραγματευτείτε ελάφρυνση του χρέους της χώρας αλλά υποταχθήκατε άνευ αντιρρήσεων στο διεθνοποιημένο φασιστικό χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο αλλά και φέρατε την Ελληνική κοινωνία στα πρόθυρα κοινωνικών συγκρούσεων αφαιμάσσοντας την πραγματική οικονομία προς όφελος των…Γαλλογερμανικών τραπεζών.

Χρειαζόμαστε διεθνή δικαστήρια χρέους, για να αφαιρέσουν την ισχύ των «δανειστών».

Η «ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΣΑΣ κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΤΕ «ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΑΦΗΣΕΤΕ

Από ..... antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: