Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Απεργιακό κύμα φέρνουν τα μέτρα της τρόικας

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Σε νέο απεργιακό κλοιό μπαίνει από σήμεραη χώρα με τους συνδικαλιστικούς φορείς να εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους για τα νέα μέτρα της τρόικας.

Οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν ήδη εξαγγείλει 24ωρη απεργία από τις 5 τα ξημερώματα, ενώ το μεσημέρι πραγματοποιούν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Σήμερα ,επίσης,συνεδριάζουν οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ και το Μετρό, έπειτα από μία επεισοδιακή συνεδρίαση σήμερα.

Οι γιατροί του ΕΣΥ έχουν κηρύξει 48ωρη πανιατρική απεργία αντιδρώντας στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για ανασυγκρότηση του ΕΣΥ, καθώς και το «μαχαίρι» στις προσλήψεις γιατρών.
Εικοσιτετράωρη απεργία γιά τις 22 Σεπτεμβρίου,έχουν ανακοινώσει οι δάσκαλοι. Οι καθηγητές θα συντονίσουν τις κινήσεις τους με τους δασκάλους μετά τις 22 Σεπτεμβρίου.
Σε λευκή απεργία προσανατολίζονται οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας διαμαρτυρόμενοι για το ενιαίο μισθολόγιο.
Παράλληλα, 48ωρη απεργία, για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, κήρυξαν οι εργαζόμενοι σε εφορίες και τελωνεία αντιδρώντας στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο που δεν θα περιλαμβάνει τελικά την «προσωπική διαφορά» στο επίπεδο των αποδοχών τους, όπως τους είχαν διαβεβαιώσει αρχικά.
Διχασμένοι οι εργαζόμενοι σε Μετρό και ΗΣΑΠ
Σε κλίμα έντασης επιχειρήθηκε να πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, προκειμένου να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεων.
Στη διάρκεια της συνέλευσης εκτοξεύθηκαν κατηγορίες από τους εργαζόμενους για την εκπροσώπηση που έχουν από τους συνδικαλιστές, δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση με φραστικούς και όχι μόνο, διαπληκτισμούς, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι εργαζόμενοι και να διακοπεί η Συνέλευση.
Στο διάστημα αυτό, ακούστηκαν διαμετρικά αντίθετες προτάσεις από τους εργαζόμενους που ξεκινούσαν από απεργία διαρκείας μέχρι να μην γίνει καμία κινητοποίηση. Η Συνέλευση αναμένεται να συνεχιστεί την Πέμπτη.

Από ....Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: