Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Επιτέλους βρείτε τα! Μπλόκα ταξί σε όλη την Ελλάδα

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Σε αδιέξοδο έχει περιέλθει η κατάσταση με την κινητοποίηση των ιδιοκτητών ταξί και την αδιάλλακτη στάση του υπουργού Μεταφορών...
κ. Ραγκούση και της κυβέρνησης. Ο τουρισμός δέχεται μεγάλο πλήγμα και η εικόνα της χώρας σε μια κρίσιμη περίοδο "τσαλακώνεται" για ακόμη μια φορά.

Στη συνάντηση που είχαν σήμερα οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ταξί με τον κ. Ραγκούση, η μόνη θετική εξέλιξη ήταν ότι ο υπουργός Μεταφορών μίλησε για πρώτη φορά για την εισαγωγή πληθυσμιακών κριτηρίων ενώ από την άλλη πλευρά τόνισε ότι θα υπάρξει αφαίρεση πινακίδων σε οχήματα ταξί που εμποδίζουν την πμαλή κυκλοφορία.


Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Μεταφορών έχουν σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους μεσούσης της τουριστικής περιόδου.

 Από τις 10 το πρωί έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται έξω από το υπουργείο Μεταφορών ιδιοκτήτες ταξί με σκοπό την πίεση προς το υπουργείο Μεταφορών για αλλαγή στο νομοσχέδιο που αφορά τοπ «άνοιγμα» το επάγγελμά τους. Στο υπουργείο βρίσκονται ήδη τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ για την αποτροπή επεισοδίων.

 Στην Πάτρα και συγκεκριμένα στα διόδια του Ρίου έχουν συγκεντρωθεί ιδιοκτήτες ταξί από την Αχαΐα και την Ηλεία για να αποκλείσουν την κυκλοφορία. Με τη βοήθεια των συναδέλφων τους από την Αιτωλοακαρνανία σκέφτονται να κλείσουν τα διόδια της γέφυρας Ρίου-Αντιρίου καθώς και το πορθμείο των φέρι-μποτ. Χθες οι ιδιοκτήτες ταξί της Αργολίδας βρέθηκαν στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, με μαύρες σημαίες στα αυτοκίνητά τους χωρίς να προκαλέσουν προβλήματα με αποκλεισμούς, παρά τις φήμες περί του αντιθέτου. Στο Ηράκλειο οι ιδιοκτήτες ταξί απειλούν με αποκλεισμό του λιμανιού, έχουν ήδη αποκλείσει το αεροδρόμιο, ενώ η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου δήλωσε ότι δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα.


Το υπουργείο εμφανίζεται ανένδοτο και θα σκληρύνει τη στάση του απέναντι στους ιδιοκτήτες ταξί.

 Τα προβλήματα στη μεταφορά των τουριστών και των πολιτών έχουν διογκωθεί και η τουριστική σεζόν τελειώνει.

Από ......epikaira

Δεν υπάρχουν σχόλια: