Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Αντίρροπες δυνάμεις στο Χ.Α.


Του Δημήτρη Ζάντζα 

Με χαμηλό τζίρο και στον «απόηχο» μίας ακόμα υποβάθμισης της ελληνικής πιστοληπτικής αξιολόγησης, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. παραμένει σε «επαφή» με νέα χαμηλά.



Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται σήμερα, μεταξύ άλλων, η δημοπρασία εντόκων γραμματίων του ΟΔΔΗΧ, αλλά και η έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup.


Απώλειες έως 1,8% σημείωνε νωρίτερα ο δείκτης των τραπεζών. Στον FTSE20 ξεχωρίζουν τα κέρδη των Βιοχάλκο και Eurobank, η ΕΤΕ εναλλάσσει πρόσημο μεταξύ των 4,62 και 4,77 ευρώ, ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι μετοχές των Ελλάκτωρ και ΑΤΕ.


«Εν μέσω αντίρροπων ειδήσεων με αρκετά ισχυρή επιρροή σε δεικτοβαρείς τίτλους, η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται με αρκετές αναταράξεις και νευρικές διακυμάνσεις» σχολιάζει στο πρωινό της report η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.




 «Αφενός η σύνοδος κορυφής και η προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας για την χρηματοδότηση του ελληνικού χρέους αφετέρου η νέα υποβάθμιση από την S&P θα λειτουργήσουν ως παράμετροι αναφοράς για τις διακυμάνσεις των κυριοτέρων μετοχών» σημειώνει η χρηματιστηριακή.


Και προσθέτει ότι «από αυτό το ζεύγος γεγονότων θα κρατούσαμε ωστόσο την προσπάθεια των Ευρωπαίων ηγετών και της ΕΚΤ για να αποφευχθεί ένα «πιστωτικό γεγονός» και λιγότερο την υποβάθμιση της S&P, η οποία ούτως ή άλλως ήταν εντός προγράμματος».


Υπό αυτό το πρίσμα μια έντονη υποχώρηση σε τραπεζικούς τίτλους χωρίς ιδιαίτερο τζίρο που θα ξαναέβλεπε τα χαμηλά έτους θα έχριζε κάποιας προσοχής σε επίπεδο τοποθετήσεων.


Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.255,95 μονάδες με μικρά κέρδη 0,29%, έχοντας βρεθεί νωρίτερα σε νέο ενδοσυνεδριακό χαμηλό έτους στις 1.238,19 μονάδες (-1,13%).


Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 8 εκατ. τεμαχίων αξίας 29,2 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων 13,3 εκατ. ευρώ αφορούν «πακέτο» στη Jumbo), ενώ συνολικά 46 μετοχές διαπραγματεύονται με απώλειες, 23 ενισχύονται και 25 διατηρούνται αμετάβλητες.

Από ..... capital

Δεν υπάρχουν σχόλια: