Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

«Βγείτε απ΄το ευρώ για το καλό σας»

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Η Αθήνα δεν έχει άλλη επιλογή παρά να εγκαταλείψει το ευρωνόμισμα εάν θέλει να αποτρέψει την οικονομική της καταστροφή, προειδοποιεί ο Χανς Βέρνερ Σιν, επικεφαλής του Ifo, του πλέον προβεβλημένου γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου, στην Κυριακάτικη έκδοση της Frankfurter Allgemeine,. Σημειώνει δε χαρακτηριστικά πως «εάν η Ελλάδα φύγει από το ενιαίο νόμισμα, θα μπορούσε να κάνει υποτίμηση και ως εκ τούτου θα γίνει πιο ανταγωνιστική».
Ο Χανς Βέρνερ Ζιν, επισημαίνει πως αν η Ελλάδα αποφασίσει μια λεγόμενη «εσωτερική υποτίμηση» κόβοντας μισθούς και συντάξεις θα οδηγηθεί σε έναν εσωτερικό εμφύλιο.
Καταλήγει λέγοντας ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια οικονομική κρίση και στις δύο περιπτώσεις δηλαδή και στο σενάριο της εσωτερικής υποτίμησης και στην έξοδο από την ευρωζώνη. Εάν όμως παραμείνει στην ευρωζώνη η Αθήνα θα «σκοτώσει» τις επιχειρήσεις που «φτιάχνουν» την οικονομία της.

Κλωτσάνε οι Γερμανοί στο νέο σχέδιο σωτηρίας
Την ίδια στιγμή, δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην κυριακάτικη Welt, δείχνει ότι μόνο ένας στους πέντε Γερμανούς κρίνουν ως αποδεκτή τη διάσωση της Ελλάδας. Το 47% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι μια τέτοια κίνηση (σωτηρίας) θα ήταν λανθασμένη, ενώ το 33 % δηλώνει αναποφάιστο επί του θέματος.
Σκληρή δήλωση από Βρετανία
Την ίδια ώρα, ο βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζόρτζ Όσμπορν, τονίζει ότι η χώρα του δεν θέλει να λάβει μέρος σε ενδεχόμενη δεύτερη διάσωση της Ελλάδος.
«Σαφώς και δεν θέλουμε να αποτελέσουμε τμήμα της όποιας διάσωσης της Ελλάδας, μιας δεύτερης διάσωσης της Ελλάδας», δήλωσε ο Οσμπορν στο BBC.
O Οσμπορν εκτίμησε ότι η έλλειψη πρόσβασης στις διεθνείς αγορές υπήρξε προβληματική καθώς η περυσινή επιχείρηση διάσωσής της βασίστηκε στην ιδέα ότι ένας τέτοιος δανεισμός θα μπορούσε να επαναληφθεί.
«Η Ελλάδα έχει τώρα να απαντήσει σε μερικά δύσκολα ζητήματα αφού η συνολική ιδέα του πακέτους διάσωσης της ευρωζώνης ήταν ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει την επόμενη χρονιά στις αγορές και να δανειστεί», σημείωσε ο Βρετανός υπουργός.

ΣΚΑΙ, ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: