Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Πωλείται και...παραπωλείται η ΛΑΡΚΟ!

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Ο κύβος ερρίφθη,η κυβέρνηση αποφάσισε και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν πιστεύουν πια τίποτα,δεν ελπίζουν τίποτα ίσως σύντομα να είναι και ...ελεύθεροι (δηλαδή άνεργοι)!
Οπως ανακοίνωσε χτες το απογευμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά την μαραθώνια συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου άμεσα δρομολογούνται διαδικασίες για την πώληση ΔΕΚΟ και εταιριών που βρίσκονται υπο κρατικό έλεγχο,μεταξύ αυτών και η ΛΑΡΚΟ.
Ολόκληρη η σχετική παράγραφος των δηλώσεων του κ.Πεταλωτή:
• Την επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου ύψους 50 δις ως το 2015 που θα στηρίξει την ανάπτυξη και θα μειώσει έως και 20 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος ενώ θα μειώσει σημαντικά και τις ετήσιες δαπάνες για τόκους. Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να κινηθεί άμεσα η διαδικασία για την πώληση συμμετοχών του δημοσίου στον ΟΤΕ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά, τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης και την ΕΥΑΘ.
Ήδη προχωρούν οι αποκρατικοποιήσεις και τα σχέδια αξιοποίησης για τις εταιρίες για τις οποίες έχουν επιλεγεί σύμβουλοι : ΔΕΠΑ, ΕΑΣ, ΔΑΑ, ΤΠΔ, , Ελληνικό, Φάσμα Συχνοτήτων, ανανέωση αδειών κινητής τηλεφωνίας, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, Κρατικά Λαχεία, ΕΛΒΟ, Κοίτασμα Αερίου «Νότια Καβάλα», Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι, Χαρτοφυλάκιο Ακινήτων Δημοσίου, ενώ έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την επιλογή συμβούλων για τη ΔΕΗ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ, ΛΑΡΚΟ, Καζίνα, τους Περιφερειακούς Αερολιμένες, τα Περιφερειακά Λιμάνια.
Μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής συμβούλων αποκρατικοποιήσεων.
Παράλληλα το ΥΣ ενέκρινε τη δημιουργία ειδικού φορέα («Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας») στον οποίο θα δημιουργηθούν ειδικά χαρτοφυλάκια αξιοποίησης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του δημοσίου. Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου θα επεκταθεί και θα ανακοινωθεί με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής.
Από ....... lamiafm1

Δεν υπάρχουν σχόλια: