Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Καταρρίφτηκε ο μύθος ότι “ο λαός δεν ξέρει”, ότι “η νεολαία δεν είναι πολιτικοποιημένη”

 Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com


Η αίσθηση του να γνωρίζεις ότι είσαι καταδικασμένος μπορεί πραγματικά να σε απελευθερώσει από πολλούς προβληματισμούς. Θα μπορούσα σχεδόν να την παρομοιάσω με την απόλυτη ελευθερία, χωρίς να θέλω να αρχίσω τις λαϊκίστικες επικλήσεις στους 300 των Θερμοπυλών, αλλά όπως έλεγε και ο καθηγητής μου στο Ωδείο το να έχεις λίγες επιλογές είναι ευλογία. Έχουν ακουστεί και έχουν γραφτεί πολλά τα σενάρια-επιλογές που μας έχουν απομείνει για να βγούμε από την ύφεση. Η κοινή συνισταμένη είναι ότι όλα τα σενάρια εμπεριέχουν τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά, λιτότητα, πείνα, φορολογίες, υποβάθμιση της αγοραστικής δυναμικής του μέσου Έλληνα πολίτη. Είτε συνεχίσουμε να δανειζόμαστε μεγαλώνοντας το χρέος μας και τα επιτόκια μας, είτε πάμε στη δραχμή με αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί τόσο πολύ που θα θέλουμε μισό μηνιάτικο για να πάρουμε ένα σουβλάκι η ουσία παραμένει ίδια. Το επίπεδο της ευημερίας των προηγούμενων ετών αποτελεί παρελθόν.
Θα προτιμήσω όμως να αφήσω τις οικονομοτεχνικές αναλύσεις για άλλους. Οι συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα μας δίνουν δυο βασικές πληροφορίες.
  1. Καταρρίφτηκε ο μύθος ότι ο λαός δεν ξέρει, ότι η νεολαία δεν είναι πολιτικοποιημένη, ότι οι πολιτικοί ξέρουν περισσότερα από αυτούς που εισπράττουν τους αποδέκτες των πολιτικών που εφαρμόζουν.
  2. Ύστερα από καιρό, εγώ προσωπικά δε θυμάμαι κάτι αντίστοιχο, παρατηρούμε μια τόσο ογκώδη συγκέντρωση χωρίς καμία απολύτως πολιτική απόχρωση, χωρίς τραμπουκισμούς, βία και επεισόδια. Απλοί καθημερινοί άνθρωποι δηλώνουν παρών, ενωμένοι, απαιτώντας τα αυτονόητα.
Αυτά τα δύο συστατικά είναι ίσως οι δύο βασικότεροι πυλώνες πάνω στους οποίους πρέπει να χτιστεί το νέο κράτος. Το μέλλον άλλωστε δε βρίσκεται σε ένα καινούργιο σύστημα, όσο και αν προσπαθούν τα διάφορα ΠΑΜΕ, ΣΥΝ, κλπ επαγγελματίες του αθλήματος να καπελώσουν το κίνημα και να μας πείσουν να επιστρέψουμε σε εποχές Chrushev και Andropov, αλλά στο να κάνουμε αυτό που κάποτε μπορούσαμε το 1974 χωρίς λάθη αυτήν τη φορά. Τα επόμενα 10 χρόνια θα είναι πάρα πολύ δύσκολα, με ελάχιστες εξαιρέσεις συμπεριλαμβανομένων προέδρων ποδοσφαιρικών ομάδων.

Από ..... antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: