Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – ΠΡΟΒΟΛΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ-ΑΓ.ΚΩΝ/ΝΟΥ-ΕΔΡΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 06/04/2011


Στα Καμένα Βούρλα και στην αίθουσα Ξεν/χειου Γαλήνη, σήμερα την 6η του μηνός Απριλίου του έτους 2011 ημέρα της εβδομάδας Τετάρτη και ώρα 19:00μμ έπειτα από την τηλεφωνική πρόσκληση του Προέδρου Παπαναγιώτου Δημητρίου συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, του διευρυμένου Δήμου Μώλου-Αγ.Κων/νου με έδρα τα Καμένα Βούρλα.

ΘΕΜΑ : ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ. 


Έγινε παρουσίαση με χρήση projector της μεταπτυχιακής εργασίας της Καθηγήτριας Χωροταξίας και Πολεοδομίας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βόλου κ. Μαριλένας Παπαγεωργίου.
Μας μίλησε γενικά για τις Λουτροπόλεις στην Ευρώπη και συγκεκριμένα για την Ιταλία, την Γαλλία, την Ισπανία και την Τσεχία, παρουσιάζοντας τις παροχές τους, τα ξενοδοχεία τους, καθώς και τις τουριστικές τους εγκαταστάσεις.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αιδηψό και στα Καμένα Βούρλα που θεωρείται η δεύτερη λουτρόπολη στην Ελλάδα και στο πως έχουν αναπτύξει τον ιαματικό τους τουρισμό.
Παρουσίασε στατιστικά στοιχεία ανάπτυξης ιαματικού τουρισμού όλων των Λουτροπόλεων που βρίσκονται σε ένα δίκτυο στην ευρύτερη περιοχή μας και την δυνατότητα απορρόφησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την ανάπτυξη και αποκατάσταση των ιαματικών πηγών.
Συγκεκριμένα, πρότεινε λύσεις και προτάσεις για μια σύγχρονη αυτοδιοίκηση αλλά και για μια εκσυγχρονισμένη Περιφερειακή και Κεντρική Διοίκηση.
Ακολούθως και αφού κάθε μέλος της Επιτροπής έλαβε το λόγο και τοποθετήθηκε σε όλα τα θέματα της μεταπτυχιακής εργασίας έγινε μια ολοκληρωμένη συζήτηση μεταξύ των μελών αλλά και των ξενοδόχων και επιχειρηματιών που παρευρίσκονταν εκεί, για το πώς πρέπει να παρέμβουμε, ώστε να αναδείξουμε και να προωθήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον ιαματικό τουρισμό μας.
Ελήφθη ομοφώνως η απόφαση ότι είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα δίκτυο λουτροπόλεων, αλλά και στην επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και στην προβολή των Λουτροπόλεών μας.
Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος αφού ευχαρίστησε όλα τα μέλη της Επιτροπής, τους ξενοδόχους, και τους επιχειρηματίες για την παρουσία τους, αλλά και ειδικά την κ. Τζιρβελάκη Διευθύντρια του Ξεν/χειου Γαλήνη για την αίθουσα και τον projector που μας παραχώρησε, κήρυξε περαιωθείσα την τέταρτη συνεδρίαση και όρισε με την συμφωνία της γραμματέως και των υπολοίπων μελών την νέα συνεδρίαση για την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011 και ώρα 8μμ στον ίδιο τόπο.

O Πρόεδρος Δημήτρης Παπαναγιώτου
Η Γραμματέας Δήμητρα Κροντήρη
Τα μέλη της τουριστικής επιτροπής

Δεν υπάρχουν σχόλια: