Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Την Κυριακή το Μονοπάτι Παρνασσού 2011

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Τον 4ο Ορεινό Αγώνα Δρόμου «Μονοπάτι Παρνασσού 2011» διοργανώνει την Κυριακή 10 Απριλίου 2011 ο «Αθλητικός Σύλλογος Διόνυσος Αμφίκλειας», με εκκίνηση και τερματισμό την Πλατεία 25ης Μαρτίου (κάτω Πλατεία) Αμφίκλειας. Ο αγώνας είναι ορεινός δρόμος απόστασης 25 περίπου χιλιομέτρων σε μονοπάτια, δασικούς δρόμους και άσφαλτο με συνολική υψομετρική ανάβαση 1500 περίπου μέτρα. Είναι δρόμος με σημαντικές απαιτήσεις αντοχής και εμπειρίας κίνησης σε ορεινό πεδίο και σε ορισμένα σημεία απαιτεί την ιδιαίτερη προσοχή των αθλητών. Χρήσιμη θα ήταν η προηγούμενη εμπειρία σε ορεινούς αγώνες.
Ο αγώνας κινείται σε περιβάλλον ευαίσθητο στην ανθρώπινη παρέμβαση και πρέπει οι αθλούμενοι να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή για την προστασία του. Οργανωτές και αθλητές πρέπει να λειτουργήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η επίδραση του αγώνα στο φυσικό περιβάλλον. Η διοργάνωση θα φροντίσει να υπάρχουν στους σταθμούς υποστήριξης και μετά από αυτούς, στην πορεία των αθλητών χώροι απόθεσης σκουπιδιών και θα φροντίσει για τον καθαρισμό της διαδρομής μετά τον αγώνα. Οι αθλητές έχουν την υποχρέωση να μην ρυπαίνουν και να αποφύγουν ενέργειες που υποβαθμίζουν με οποιοδήποτε τρόπο το περιβάλλον. Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει από τον αγώνα αθλητή που επιβάρυνε το περιβάλλον.
Τεχνική περιγραφή διαδρομής
Συνολικό μήκος 25.400 μέτρα
Συνολικό υψόμετρο ανάβασης 1640 μέτρα
Διαδρομή σε μονοπάτι: 16
Διαδρομή σε χωματόδρομο: 5
Διαδρομή σε άσφαλτο: 4
Σταθμοί ανεφοδιασμού: 7
Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών:
- Γενικά στην διαδρομή θα υπάρχουν κατά τόπους νερά από μικρά ρυάκια και λάσπες
- Μεταξύ των χιλιομέτρων 7 – 9 και 11 – 13 υπάρχει πιθανότητα ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών να έχει χιόνι στην διαδρομή
- Στο χιλιόμετρο 23 αν έχει βρέξει υπάρχουν πέτρινες πλάκες που γλιστρούν επικίνδυνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: