Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Σύντομα θα έχουμε νέα ονομασία στο Δήμο Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου !!!!!! Καλό μήνα !!!!!

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο σε ερώτηση του πρώην Δημάρχου Καμένων Βούρλων κ. Αντωνίου και του πρώην Δημάρχου Μώλου κ. Παταργιά , για το πότε θα έλθει προς συζήτηση το θέμα της αλλαγής της ονομασίας του Δήμου Μώλου - Αγ.Κωνσταντίνου όπως προεκλογικά είχε δεσμευθεί  ο Δήμαρχος κ. Τετριμίδας,  απάντησε ότι το θέμα θα έλθει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.


Άρα εκ των πραγμάτων τίθεται αλλαγή της ονομασίας του Δήμου Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου.

Επειδή το Blog θεωρεί σοβαρό το θέμα της αλλαγής του ονόματος του Δήμου θα κάνει διάφορες υποθέσεις εργασίας και προτάσεις όπως και θα δεχθεί προτάσεις για το καλλίτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος του Νέου Δήμου.

Το πιο εύκολο είναι για την συμπολίτευση να προστεθεί στο ίδει υπάρχον όνομα και το όνομα των Καμένων Βούρλων. Το ζήτημα είναι με πια σειρά θα προστεθεί α) Αλφαβητικά : δηλαδή θα ονομασθεί Δήμος Αγ.Κωνσταντίνου – Καμένων Βούρλων – Μώλου β) Ιστορικά : Άγιος Κωνσταντίνος – Μώλος – Καμένα Βούρλα γ) Πρώτα η έδρα : Καμένων Βούρλων – Αγίου Κωνσταντίνου – Μώλου.

Άλλη πρόταση είναι να ονομασθεί Δήμος Καμένων Βούρλων μιας και το όνομα αυτό από τα δυο άλλα υπάρχοντα έχει την μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα στην Ελλάδα και παγκόσμια.

Σημαντικές ιστορικές ονομασίες της περιοχής που έπαιξαν ρόλο από αρχαιοτάτων χρόνων είναι οι Θερμοπύλες που είναι παγκοσμίως γνωστές λόγω της μάχης των Θερμοπυλών.
Ο αρχαίος Δήμος Θρονίου στον οποίο γεωγραφικό χώρο του αρχαίου Θρονίου συμπεριλαμβάνονται και οι τρεις σημερινές πόλεις Αγ. Κωνσταντίνου – Καμένων Βούρλων – Μώλου.
 Οι Επικνημίδιοι Λοκροί που αναφέρονται στον Όμηρο κατά την αργοναυτική εκστρατεία και περιλαμβάνει η ονομασία αυτή Ιστορικά και Γεωγραφικά και τις τρείς σημερινές πόλεις Μώλου – Καμένων Βούρλων –Αγ. Κωνσταντίνου.

Με καθαρά γεωγραφικά κριτήρια προσδιορισμού από την Θάλασσα Δήμος Ευβοϊκού.

Πιστεύουμε ότι θα μπορούσαν να πέσουν στο τραπέζι της συζήτησης όλα αυτά τα ονόματα.

Το Blog λόγω της σοβαρότητας του θέματος έχει αναρτήσει γκάλοπ στο οποίο μπορούν να ψηφίζουν οι Δημότες.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μην λεγόμαστε και δήμος κάτω από τον Παγασητικό, το έχετε χάσει

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΤΡΙΜΙΔΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ....