Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ελλιπής και άδικη η απόφαση για τα τέλη ύδρευσης στο Δήμο Μώλου Αγ. Κωνσταντίνου.

Αναρτήθηκε από....... energoipoliteskv.blogspot.com













Σήμερα δημοσιεύουμε την απόφαση για την αναπροσαρμογή των τελών ύδρευσης που έφεραν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μώλου Αγ. Κωνσταντίνου οι εισηγητές Αντιδήμαρχοι κ. Φακίρης Τ, Παντράς Χ, Μακρυνίτσας Δ, Φλωράκης Α. και ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δίχως οικονομοτεχνική μελέτη έφεραν οι πιο πάνω κύριοι αυτή την πρόταση για αναπροσαρμογή των τελών ύδρευσης.

Εδώ βέβαια φέρει ευθύνη και   ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου που έφερε το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς να έχει μια στοιχειώδη οικονομοτεχνική μελέτη ο φάκελος.

Αυτό δείχνει την απειρία τους και την ανεπάρκεια τους για το πως χειρίστηκαν οι κύριοι αυτοί ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά όλους τους Δημότες του Δήμου.

Είναι λειψή η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου διότι δεν προβλέπει τι τέλη θα πληρώνουν τα Ξενοδοχεία και οι αποθήκες που βρίσκονται μέσα στο όρια του Δήμου Μώλου – Άγ. Κωνσταντίνου.

Ο κ. Παπαναγιώτου που είναι και Πρόεδρος της επιτροπής Τουρισμού του Δήμου δεν άνοιξε το στόμα του για να κάνει κάποια πρόταση για τα Ξενοδοχεία που ειδικά στα Καμένα Βούρλα είναι πάρα πολλά. Προφανώς ή αγνοούσε ή δεν γνώριζε το θέμα παντελώς. Για αυτό την άλλη φορά που θα ξαναέλθει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο να πάει διαβασμένος μήπως και περάσει το Σεπτέμβριο διότι τώρα κόπηκε μετεξεταστέος μαζί με τους Αντιδημάρχους.

Άδικη είναι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου διότι οι Δημότες των Καμένων Βούρλων θα πληρώνουν 50 Ευρώ πάγιο ενώ οι Δημότες του Μώλου και του Άγ. Κωνσταντίνου θα πληρώνουν 30 Ευρώ πάγιο.( Με ποια κριτήρια και ποιο σκεπτικό βάλανε μεγαλύτερο πάγιο στα Καμένα Βούρλα οι κύριοι αυτοί).

Άδικη είναι η απόφαση να πληρώνουν όλα τα χωριά του Δήμου Μώλου – Άγ. Κωνσταντίνου 30 Ευρώ πάγιο. Έπρεπε να μπουν και άλλα κριτήρια π.χ πληθυσμιακά έτσι ώστε τα μικρότερα χωριά να πληρώνουν λιγότερο πάγιο.
Ακόμη βέβαια τα χωριά δεν γνωρίζουν την απόφαση που πήραν οι κύριοι αυτοί.
Όταν τους πάει ο λογαριασμός τότε καμαρώστε τους κυρίους αυτούς τι μούντζα έχουν να φάνε που θα είναι όλη δική τους.

Την λειψή και άδικη απόφαση καταψήφισε όλη η αντιπολίτευση πλην ενός του κ. Τσιτίνη Σταμάτη ο οποίος συνέπλευσε με την συμπολίτευση και ψήφισε την απόφαση. Δικαιώνοντας με αυτό τον τρόπο για άλλη μια φορά τους Δημότες των Καμένων Βούρλων που τον καταψήφισαν και τον έκριναν παλαιότερα ανεπαρκή για Δήμαρχο.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

EISTE EKTOS PRAGMATIKOTHTAS KYRIE BLOGGER

Ανώνυμος είπε...

Αν θυμάμαι καλά όταν πάρθηκε η απόφαση αυτή τα Blogs την παρουσίασαν ως παράνομη.
http://energoipoliteskv.blogspot.com/2011/02/20-35.html ,

http://kamena-voyrla-news.blogspot.com/2011/02/blog-post_6220.html

Ανώνυμος είπε...

Εγώ άκουσα ότι η απόφαση για τα τέλη ύδρευσης από τους Αντιδημάρχους πάρθηκε κατόπιν επανειλημμένων επισκέψεων σε καφετζού που τους έριχνε το φλιτζάνι επί μια εβδομάδα και τους είπε στο τέλος ότι τα τέλη στα Καμένα Βούρλα θα είναι 50 Ευρώ ενώ στο Μώλο και τον Άγ. Κωνσταντίνο θα είναι 30 Ευρώ.

Σε όλα δε τα χωριά μικρά και μεγάλα τους είπε η καφετζού ότι πρέπει να είναι 30 Ευρώ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΩς ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ?ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΥΡΙΕ ΜΠΛΟΓΚΕΡ?

Ανώνυμος είπε...

Μακρια νυχτωμενοι ολοι οι ψηφισαντες την παραλογη αναπροσαρμογη. Η θητεια τους ξεκινησε με παραλληλη λογικη της κυβερνησης του Γιωργακη : "Αφαιμαξη του πολιτη" και μετα βλεπουμε, αν επρεπε να τον γονατισουμε. Ανευθυνοι και αναρμοδιοι κουμανταδοροι για τον τοπο. Οσο "ελαφρια τη καρδια" τους ψηφισαν οι δημοτες, αλλο τοσο στην τυχη του "κορωνα-γραμματα" ερχονται προς ψηφιση οι εμπνευσεις τους. Θα πληρωσει ο τοπος. Θα υποστει τις σταϊκουροεπιλογες μεχρι το κοκαλο.

Ανώνυμος είπε...

Η νομιμότητα μιας απόφασης κρίνεται από τον ελεγκτή Νομιμότητας άρθρο 228 του Καλλικράτη.

Αφού υποβληθεί αίτημα από οποιοδήποτε έχει έννομο συμφέρον , να προσβάλει τις συλλογικές αποφάσεις των συλλογικών ή μονομελών οργάνων του Δήμου.

Η προσβολή μιας απόφασης δημοτικού συμβουλίου με βάσει το άρθρο 227 του Καλλικράτη μπορεί να γίνει σε διάστημα 15 ημερών από τη δημοσίευση της απόφασης ή την ανάρτησή της στο διαδίκτυο.

Αυτοί που πρέπει θεωρώ να προσβάλουν την απόφαση είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που και καταψήφισαν την απόφαση.

Αυτός άλλωστε είναι και ο θεσμικός τους ρόλος της αντιπολίτευσης όταν βλέπει ότι ψηφίζεται κάτι εις βάρος μιας μεγάλης μερίδας δημοτών.

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΠΕΙΡΑΤΕ ΚΑΜΕΝΟΒΟΥΡΛΙΩΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ! ΜΩΛΟΣ FOREVER, KI ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!