Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ


Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ                               Λαμία 8-2-2011

ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                              Αρ. Πρωτ. 73
ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πλατεία Διάκου 1
ΤΚ 35100 ΛΑΜΙΑ                           ΠΡΟΣ: ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΟΜΟΥ
Τηλ. - Fax 2231028807                                ΕΛΜΕ Περιφέρειας
Ιστοσελίδα: www.elmefth.gr
Email : elmelami@otenet.gr
& elmefth@gmail.com

Τη φετινή σχολική χρονιά και η δημόσια εκπαίδευση πλήττεται από περικοπές δαπανών ταυτόχρονα με τη μείωση του εισοδήματος όλων των εργαζομένων. Ταυτόχρονα επιβάλλεται από την εξουσία η ριζική ανατροπή εις βάρος όλων των εργαζόμενων στα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις εργασιακές σχέσεις αλλά και τις δημοκρατικές ελευθερίες. Επιβολή, απαγορεύσεις και τρομοκρατία έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ στο παρόν και το μέλλον που επιφυλάσσουν τόσο στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους όσο και στη επόμενη γενιά εργαζομένων.

Στην εκπαίδευση είδαμε μείωση των λειτουργικών δαπανών των σχολείων (θέρμανση, συντήρηση, εξοπλισμός κτλ), πάγωμα στις κατασκευές νέων κτιριακών υποδομών, αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, κατάργηση της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης που αφορούσε στους προερχόμενους από χαμηλά εισοδήματα μαθητές, ελαχιστοποίηση των προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών καθηγητών και ταυτόχρονα με τις αλλαγές τόσο στο νομοθετικό πλαίσιο όσο και στη διοικητική δομή της εκπαίδευσης έρχονται και οι συγχωνεύσεις -καταργήσεις σχολικών μονάδων. Και τα περισσότερα με τραβηγμένη την κουρτίνα ώστε να μην μαθαίνουν τι τους μέλλει αυτοί που τους αφορούν τα σχέδια που τα μαγειρεία, κυβερνητικά ή τοπικά, απεργάζονται. Η μετακίνηση σε μεγαλύτερα αστικά κέντρα, η ερήμωση των χωριών, η σχολική διαρροή κυρίως από οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων, σχολεία ΜΑΜΟΥΘ της περασμένης δεκαετίας, με μαθητές να «τσουβαλιάζονται» όπως «τον παλιό καλό καιρό» (!), εκπαιδευτικοί να κάνουν μάθημα σε τέτοια σχολεία και με την οργανική τους θέση να κινδυνεύει. Η κυβέρνηση προκρίνει το «φθηνό δημόσιο σχολείο» έρμαιο στα χέρια της αγοράς και των ιδιωτών για να αλωνίζουν στην εκπαίδευση.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας στα πλαίσια του πανελλαδικού συντονισμού από την ΟΛΜΕ (3ωρη στάση εργασίας) διοργανώνει την Πέμπτη 10/2, στις 13:00 συγκέντρωση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή και συνάντηση με τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη. Καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να συναντηθούμε και να απαιτήσουμε όλοι μαζί δυναμικά να σταματήσουν τα αισχρά σενάρια για την εκπαίδευση. Στην κατεύθυνση αυτή θα γίνει προσπάθεια συντονισμού και κοινής πορείας και με τις άλλες ΕΛΜΕ της περιφέρειας.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας θα συναντηθεί και με όλους τους νέους δημάρχους της περιοχής μας, ώστε να μην συναινέσουν στα σχέδια της κυβέρνησης, αλλά να στηρίξουν τις τοπικές κοινωνίες και τις ανάγκες των.

    Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας


  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΡΜΥΡΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ        ΚΑΝΙΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι γίνεται με το Δημοτικό Συμβούλιο των Καμένων Βούρλων υπάρχει ;

Δεν ακούνε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι των Καμένων Βούρλων ότι το Λύκειο των Καμένων Βούρλων πάει για κατάργηση ;

Και γιατί δεν κάνουν τίποτα για αυτό και κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.

Φαίνεται ότι θέλουν κανένα αυγό κλούβιο και κανά γιαούρτι στραγγάτο για να ξυπνήσουν απ` τι χειμερία νάρκη που έχουν περιέλθει.