Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Η τελική κατανομή των εδρών στους δήμους της Φθιώτιδας

Αναρτήθηκε από........energoipoliteskv.blogspot.com
Μόνο μικρές μεταβολές στην κατανομή των εδρών, υπάρχουν σε σχέση με την καταμέτρηση των σταυρών από τη Νομαρχία Φθιώτιδας.


Το Πρωτοδικείο έδωσε χθες βράδυ στη δημοσιότητα την τελική κατανομή των εδρών με μια εκκρεμότητα στο Δήμο Λοκρών που δεν έγινε κατανοητή η απόφαση του δικαστηρίου, οπότε θα περιμένουμε την έκδοση της απόφασης.

Αναλυτικά κατά δήμο

Δήμος Λαμιέων

Καμία μεταβολή δεν υπήρξε σε ότι αφορά το Δήμο της Λαμίας σε σχέση με τις κατανομές που είχαμε δώσει από την επεξεργασία των στοιχείων. Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακήρυξη από το Πρωτοδικείο της Λαμίας ο Γιώργος Κοτρωνιάς κερδίζει μία έδρα στον Γοργοπόταμο, 18 στην Λαμία, 2 στο Λειανοκλάδι, 1 στην Παύλιανη και 3 στην Υπάτη.

Ο συνδυασμός της Τζένης Οικονόμου κερδίζει 1 έδρα στον Γοργοπόταμο, 7 στην Λαμία και 1 στην Υπάτη.

Από 2 έδρες στην Λαμία κερδίζουν οι συνδυασμοί του κ. Κοτσάνου, του κ. Μπασδέκη και του κ. Κυριακάκη και 1 έδρα ο συνδυασμός του κ. Στασινού.

Εξάλλου θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι ο κ. Κοτρωνιάς κέρδισε με κλήρωση και την εκπροσώπηση στην Τοπική Κοινότητα της Δάφνης.

Δήμος Μακρακώμης


Μεταβολές, αλλά μικρές έχουμε στο Δήμο Μακρακώμης. Με τη χθεσινή απόφαση του Πρωτοδικείου της Λαμίας ο κ. Παπαευθυμίου παίρνει τελικά 2 έδρες στον Άγιο Γεώργιο και όχι 3 που έπαιρνε σύμφωνα με την καταμέτρηση των σταυρών από τη Νομαρχία, παίρνει 4 έδρες στη Μακρακώμη αντί των 3, στη Σπερχειάδα παίρνει 9 έδρες και 1 έδρα στον Τυμφρηστό.

Ο κ. Τζιβελέκας παίρνει 1 έδρα στον Άγιο Γεώργιο, 2 στην Μακρακώμη και 4 στη Σπερχειάδα.

Ο κ. Κρητικός παίρνει τελικά 1 έδρα στον Άγιο Γεώργιο και 2 στη Μακρακώμη, ενώ ο κ. Ράμμος 1 έδρα στη Μακρακώμη και εκλέγεται βεβαίως ο ίδιος.

Δήμος Στυλίδας

Η κατανομή των εδρών με βάση την ανακήρυξη από τα δικαστήρια της Λαμίας, δίνει στον κ. Γκλέτσο 5 έδρες στο δήμο Εχιναίων, 4 στη Πελασγία και 7 στην Στυλίδα.

Η κ. Καραγεώργου παίρνει 2 έδρες στον δήμο Εχιναίων, 1 στην Πελασγία και 2 στην Στυλίδα.

Ο κ. Κατσικονούρης από τις 3 έδρες του παίρνει 1 στην Πελασγία και 2 στη Στυλίδα και ο κ. Παπαδής παίρνει 1 στον δήμο Εχιναίων όπου εκλέγεται ο ίδιος και 1 στο δήμο της Στυλίδας όπου εκλέγεται ο κ. Μπερτσιμάς.

Τέλος, την 1 έδρα την δικαιούται ο κ. Χρήστος Οικονόμου με την Λαϊκή Συσπείρωση και την παίρνει στο δήμο της Στυλίδας.

Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας

Ο κ. Ντούρος παίρνει 11 έδρες στην Αμφίκλεια, 1 στην Ελάτεια και 4 στην Τιθορέα. Ο κ. Γρίβας παίρνει 2 έδρες στην Ελάτεια και 3 στην Τιθορέα.

Ο κ. Γώγος παίρνει 2 έδρες στην Ελάτεια και 1 στην Τιθορέα, ο κ. Καράφλας από 1 σε Ελάτεια και Τιθορέα και η Λαϊκή Συσπείρωση του κ. Κεφάλα παίρνει 1 έδρα στην Ελάτεια.

ΔήμοςΜώλου

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ο Δήμαρχος κ. Βαγγέλης Τετριμίδας από τις 16 έδρες που παίρνει τις 3 καταλαμβάνει στον Άγιο Κωνσταντίνο, τις 5 στα Καμένα Βούρλα και τις 8 στοΜώλο.

Ο συνδυασμός του κ. Αντωνίου 2 έδρες παίρνει στον Άγιο Κωνσταντίνο, 3 στα Καμένα Βούρλα και 2 στον Μώλο.

Σε ότι αφορά τον συνδυασμό του Κώστα Παταργιά παίρνει από 1 έδρα σε όλες τις δημοτικές εκλογικές περιφέρειες ενώ ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης με τον κ. Τσαπάρα εκλέγει 1 έδρα στο Μώλο.

Δήμος Δομοκού

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ο κ. Σύρος από τις 16 έδρες τις 5 παίρνει στον Δομοκό, τις 5 στην Θεσσαλιώτιδα και τις 6 στην Ξυνιάδα.

Ο κ. Τζιαχρήστας παίρνει 3 έδρες στον Δομοκό, 3 έδρες στην Θεσσαλιώτιδα και 1 έδρα στην Ξυνιάδα. Ο κ. Τσόγκας από τις 4 έδρες τις 2 παίρνει στο Δομοκό, την 1 στην Θεσσαλιώτιδα και την 1 στην Ξυνιάδα.

Δήμος Λοκρών

Σε ότι αφορά τον Δήμο Λοκρών θα πρέπει να περιμένουμε την ανακοίνωση της απόφασης, μιας και χθες το βράδυ κατά την διάρκεια της ανάγνωσης της συγκεκριμένης απόφασης δεν έγινε κατανοητή η πλήρης κατανομή.

Ωστόσο όμως εκείνο το οποίο έγινε αντιληπτό είναι ότι σε ότι αφορά την Αταλάντη ο κ. Λιόλιος παίρνει 6 έδρες, ο κ. Αγγελούσης 3 και από 1 ο κ. Σουλτανόπουλος και η Λαϊκή Συσπείρωση του κ. Ρούσση.

Σε ότι αφορά τον Δήμο Δαφνουσίων από την ανάγνωση της απόφασης στα δικαστήρια έγινε αντιληπτό ότι ο κ. Λιόλιος παίρνει 2 έδρες, επίσης 2 παίρνει ο κ. Αγγελούσης και 1 ο κ. Σουλτανόπουλος.

Δεν έγινε αντιληπτό τι ακριβώς γίνεται στον δήμο Μαλεσίνας και στον δήμο Οπουντίων όπου θα ξεκαθαριστεί με την έκδοση της απόφασης.

Από εφημερίδα....... "Ημέρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια: