Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Υπάρχει το ενδεχόμενο επανάληψης των Δημοτικών Εκλογών στο Δήμο Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου αν υποβληθεί ένσταση από κάποιον ψηφοφόρο του Δήμου Καμένων Βούρλων.

Αναρτήθηκε από........energoipoliteskv.blogspot.com



Εστάλη στο Blog από αναγνώστη.


Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην Δήμαρχος κ. Αντωνίου , σε συνεδρίαση που έγινε σε γνωστό καφέ που επιτελούσε και στο παρελθόν χρέη αίθουσας Δημοτικού Συμβουλίου ,  προσανατολίζεται σε αίτηση κατάθεσης ένστασης ακυρότητας των εκλογών με βάση το Άρθρο 14 του Καλλικράτη που αφορά τα Κωλύματα και το Ασυμβίβαστο,(με εισήγηση του συμβούλου του κ. Τσίκα) .


Συγκεκριμένα υπάρχουν άτομα στο συνδυασμό του κ. Τετριμίδα που έχουν κωλύματα και δεν μπορούσαν με βάση το άρθρο 14 του Καλλικράτη να είναι υποψήφια .


Το θέμα είναι ότι και ο συνδυασμός του κ. Αντωνίου είχε τουλάχιστον δυο άτομα που είχαν υπαλληλική σχέση με το Δήμο Καμένων Βούρλων και με βάση το άρθρο 14 δεν μπορούσαν και αυτά να είναι υποψήφια.


Αν πάρει απόφαση τελικά η παρέα του πρωινού καφέ να υποβάλει ένσταση κατά συγκεκριμένων υπαλλήλων υπάρχει το ενδεχόμενο να ακυρωθεί ολόκληρη η εκλογή ή να εκπέσουν οι συγκεκριμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που έχουν εκλεγεί.


Ο χρόνος βέβαια είναι αμείλικτος και δεν περιμένει . Με βάσει το άρθρο 48 του Καλλικράτη η προθεσμία για την άσκηση των ενστάσεων ασκείται μέσα σε επτά (7) ημέρες από την ημέρα της ανακήρυξης των εκλεγέντων .


Η ανακήρυξη έγινε την Παρασκευή άρα υπάρχει περιθώριο αν είναι να υποβληθεί ένσταση από κάποιον μέχρι την προσεχή Παρασκευή.


Το ζητούμενο είναι αν θα πάρει το ρίσκο ο κ. Αντωνίου να υποβάλει ένσταση κατά της ακυρότητας των εκλογών ; Η διαφορά βλέπεται είναι μεγάλη 555 ψήφοι ή αλλιώς 3 μούτζες (5+5+5 = 3 Χ 5 ) !!!!


Πέστε ότι επαναληφθούν οι εκλογές υπάρχει περίπτωση να καλυφθεί αυτή η διαφορά απ` τον κ. Αντωνίου ή θα αυξηθεί και άλλο γιατί ως συνήθως όλοι πάνε με αυτόν που έχει τον αέρα του Νικητή ; 


Περιμένουμε τις εξελίξεις καθώς ο χρόνος τρέχει ……

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ νομίζω ότι οι 555 ψήφοι δεν είναι μεγάλη διαφορά και μπορούν να καλυφθούν σε μια επαναληπτική ψηφοφορία απ` τα Καμένα Βούρλα και τον Άγιο Κωνσταντίνο αφού βεβαίως - βεβαίως υπάρξει ανάλογη κινητικότητα και σε ρευστό.

Στην πραγματικότητα η διαφορά είναι 278 ψήφοι.

Και μόνο απ` την αποχή που άγγιξε τους 1246 ψήφους την δεύτερη Κυριακή μπορεί να καλυφθεί η διαφορά.

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί παράγοντες θα παίξουν πόλο σε μια επαναληπτική ψηφοφορία αν γίνει βέβαια ?

Ανώνυμος είπε...

Εξαρτάται ακόμη και απ` το χρόνο που θα επαναληφθούν οι εκλογές αν επαναληφθούν !!!

Εξαρτάται και σε τι ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο κ. Αντωνίου για να μπορέσει να ζητήσει να ακυρωθούν οι εκλογές !!!

Ανώνυμος είπε...

Παιδια με δουλευετε?Δεν υπαρχει περιπτωση επαναληψης εκλογων επ'ουδενι...Αν καποιοι συμβουλοι εχουν ασυμβιβαστο τοτε εκπιπτουν του αξιωματος τους...Ελεος Μινα,Μακη και Σια...χαλαρωστε!Χασατε!

Ανώνυμος είπε...

Αν δούμε και τα Άκυρα 338 και τα Λευκά 117 της πρώτης Κυριακής 338+117 = 455 ψήφοι ή εκλογή μπορεί να έρθει τούμπα…….

πάλη αν ξαναγίνουν εκλογές …..

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα της επανάληψης των εκλογών θα αποφασίσει το εκλογοδικείο και όχι ο Μάκης με την Μήνα στο Καφέ.

Ας υποβάλουν την ενστάσεις τους για ποιο λόγο γίνονται και θα δούμε το αν αποφασίσει το εκλογοδικείο την επανάληψη των εκλογών ;

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ο Μάκης με τη Μήνα έχουν παραισθήσεις από τα χάπια που παίρνουν και ότι όνειρα βλέπουν στον ύπνο τους νομίζουν ότι θα γίνουν πράξη.

Ας συνέλθουν και ας το πάρουν απόφαση ότι ο κόσμος τους καταψήφισε πρώτα απ` όλα για την απαράδεκτη συμπεριφορά τους και για όλα τα άλλα μετά όπως το ανύπαρκτο έργο η μη διαφάνεια στα οικονομικά του Δήμου, η διοίκηση του Δήμου από 2-3 λαμόγια ( Βαργιανίτης,Πλατανιάς, Τσήκας, κ.α) άσχετοι και αδιάφοροι με τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου και που το μόνο τους μέλημα ήταν πως θα τα κονομήσουν.

Ας ηρεμήσουν και ας το πάρουν απόφαση ότι δεν τους θέλει ο κόσμος…….

Ας ασχοληθούν με την μαναβική τους δεν είναι κακό….

Ανώνυμος είπε...

Εδώ τον πούλησε ο εκφωνητής του και σύμβουλος του κ. Υφαντής.

Τι περίμενε μετά ο Μάκης να πάρει την εκλογή !!!

Ο οποίος έκανε αγώνα για τον κ. Τετριμίδα και άλλα ……

Ανώνυμος είπε...

Άκουσα από κάποιους ότι αυτές που έχουν πρόβλημα είναι 2 σύμβουλοι απ` το συνδυασμό του Αντωνίου.

Η μια είναι η Μπασάνου και η άλλη η γυναίκα του Τζήκα. Και οι δύο εργάζονται με σύμβαση στο Δήμο η οποία σύμβαση δε διακόπηκε με δικαστικό επιμελητή όπως προβλέπει ο νόμος για να μπορούν να είναι υποψήφιες αλλά έγινε με μαϊμουδιά.

Εκτός των άλλων η μια πως θα γίνει Πρόεδρος στο τοπικό τώρα αφού έχει εκλεγεί παράνομα ?

Εκτός των άλλων ο νόμος σε αυτή την περίπτωση προβλέπει και ποινικές ευθύνες για ψευδή δήλωση κ.α .

Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται άραγε….

Τι κάνει ο κ. Τετριμίδας ;

Ανώνυμος είπε...

Στον 8.02.....Δηλαδη μεγαλε νομιζεις οτι σε περιπτωση που γινοταν επαναληπτικες εκλογες..ολα τα ακυρα,τα λευκα θα πηγαιναν Αντωνιου....Ξυπνατε παιδια τα φρουτα του Γαλαξια σας περιμενουν!