Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Δημοκρατική Συμμαχία ( ΔΗ.ΣΥ ). Το όνομα του νέου κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη

 Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com




Στην πρόσφατη πολιτική ιστορία έχουμε παρατηρήσει ότι συνήθως οι νέοι πολιτικοί σχηματισμοί δημιουργούνται λίγο πριν από τις εκλογές. Αυτή τη φορά γίνεται το αντίστροφο, καθώς ιδρύονται κόμματα αμέσως μετά από δύο εκλογικές Κυριακές. Την αρχή κάνει η κ. Ντόρα Μπακογιάννη που αύριο στις 11.00 το πρωί θα ανακοινώσει τη δημιουργία νέου πολιτικού κινήματος, στο θέατρο Badminton στου Γουδή. Οργανωτικά όλα είναι στην εντέλεια και το παρών αναμένεται να δώσουν μεταξύ άλλων και (τουλάχιστον) δύο ανεξάρτητοι βουλευτές, ο Κώστας Κιλτίδης και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως εμφανισθούν και άλλοι δύο ή τρεις βουλευτές, πολιτικοί φίλοι της κ. Ντόρας. Η παρουσία «γαλάζιων» βουλευτών θα σημάνει βέβαια και τη διαγραφή τους από τη ΝΔ. Η κ. Μπακογιάννη κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό ακόμη και σήμερα τόσο το όνομα του φορέα που θα σχηματιστεί όσο και το έμβλημα. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες το όνομα του νέου κόμματος θα είναι Δημοκρατική Συμμαχία (ΔΗ.ΣΥ.). Αυτό που επίσης φημολογείται είναι ότι αύριο το πρωί στην εκδήλωση θα υπάρχει διάχυτο το κρητικό στοιχείο, αφού σε κάθε παρευρισκόμενο θα μοιραστεί και από ένα μπουκαλάκι τσικουδιά! Στην ετικέτα του θα αναγράφεται το όνομα του νέου κόμματος.

Οσον αφορά τα χαρακτηριστικά του κόμματος της κ. Μπακογιάννη, «θα είναι κεντρώο, πολιτασικό. Ο κόσμος έχει κουραστεί από τα υπάρχοντα κόμματα όπως φάνηκε και από την πρωτοφανή αποχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές» υποστηρίζει.

Ετοιμα πάντως είναι και τα γραφεία του πολιτικού φορέα, στις αρχές της λεωφόρου Συγγρού, στο ύψος του Φιξ. Αξιο μνείας είναι το γεγονός ότι και η Νέα Δημοκρατία μετακομίζει αρχές του επόμενου έτους στην εν λόγω λεωφόρο, οπότε Σαμαρά και Μπακογιάννη θα χωρίζουν μερικές εκατοντάδες μέτρα. Δύο (πολιτικά) ξένοι στην  ίδια πόλη.

Την ίδια ώρα ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος έχει ταχθεί ανοικτά κατά του μνημονίου, ετοιμάζεται να αναγγείλει και επισήμως την ίδρυση κινήματος ανεξάρτητων πολιτών που θα παρεμβαίνει στα πολιτικά δρώμενα. Η δημιουργία του αναμένεται την 1η Δεκεμβρίου, στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Ο κ. Θεοδωράκης στρέφεται συχνά κατά της κυβερνητικής πολιτικής τον τελευταίο καιρό, αφού όπως τονίζει «ο κόσμος δεν αντιδρά πλέον, γιατί πιστεύει ότι ο δαίμονας στην Ελλάδα είναι η Δεξιά».

Πολιτικό φορέα έχει ιδρύσει ήδη πάντως ο τέως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, υπό τον τίτλο «Μέτωπο Ανατροπής και Αλληλεγγύης». Από την αρχή ακουγόταν ότι ο φορέας αυτός θα μετουσιωθεί σε κόμμα. Ο ίδιος αρχικά το διέψευσε, αλλά τα σενάρια δεν έχουν κοπάσει, καθώς η σύγκρουσή του με την ηγεσία του Συνασπισμού και ιδίως με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα συνεχίζεται ακάθεκτη ακόμη και μετά τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Αλαβάνος είχε κατέλθει ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, όπου έλαβε 30.926 ψήφους και ποσοστό 2,16%.

Τέλος, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας πλέον, ξάφνιασε τους πάντες όταν άφησε να εννοηθεί σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι οι δρόμοι του με τη Ν.Δ. θα χωρίσουν μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και πως σχεδιάζει ήδη το δικό του κόμμα. Οψόμεθα…



               Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: