Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ: Σε τελική ευθεία η σύσταση Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Κίνησης

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

 Έντονη ήταν κινητικότητα τα τελευταία εικοσιτετράωρα από στελέχη της ΝΔ στην Αταλάντη που διερευνούν την περίπτωση της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου συνδυασμού για το δήμο Λοκρών.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες -από πηγή που συμμετέχει- πυρήνας τοπικών στελεχών της ΝΔ, που διαφωνεί με την υποψηφιότητα του Δ.Ανέστη αλλά και τον τρόπο χειρισμού του όλου θέματος από τη Ρηγίλλης, μέσα από συζητήσεις και διαβουλεύσεις που έχουν γίνει σε αρκετές συναντήσεις ως τώρα και που θα συνεχιστούν -όπως αναφέρει- στο αμέσως επόμενο διάστημα, αναζητά: 




  • πρώτον την προσωπικότητα που θα ηγηθεί του ανεξάρτητου συνδυασμού,  δεδομένου πως μέχρι στιγμής υπάρχουν τέσσερα ονόματα -τα οποία δεν μας ανέφερε- που συζητούνται έντονα και η επιλογή θα εξαρτηθεί από πολλές παραμέτρους  και οι οποίες σχετίζονται άμεσα με τις επόμενες δύο αναζητήσεις της ομάδας,
  • δεύτερον την υποστήριξη στελεχών από τις άλλες δημοτικές ενότητες του Δήμου Λοκρών που διαφωνούν με την επιλογή της Ρηγίλλης στο πρόσωπο του Δ.Ανέστη, αλλά και των δυσαρεστημένων  στελεχών που εκτοπίστηκαν με "πολιτικά τρικ" όπως ανέφερε από τη διαδικασία αξιολόγησης ως ανεπιθύμητοι από τη Ρηγίλλης, και
  • τρίτον την συμμετοχή στο συνδυασμό στελεχών του ΠΑΣΟΚ, έστω και μη πρωτοκλασάτων στην περιοχή, που διαφωνούν με την επιλογή της υποψηφιότητας του Νίκου Λιόλιου, αλλά και που θα  στηριχθούν από εσωκομματικούς αντιπάλους του, οι οποίοι δεν μπορούν οι ίδιοι ανοιχτά να διαφωνήσουν με το αποτέλεσμα των προκριματικών εκλογών.
Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο πυρήνας των στελεχών αυτών...

"...δέχεται πιέσεις από τη Ρηγίλλης, μέσω ΝΟΔΕ και Βουλευτικών γραφείων, για να μη προχωρήσει σε ανεξάρτητη κίνηση στο δήμο..." 

Και στη συνέχεια μας αναφέρει,

"...Το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο το οποίο βρίσκεται ήδη σε προοδευτικό σχηματισμό είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί αφού ουσιαστικά η απόφαση έχει ληφθεί υπό την πίεση πολλών στελεχών αλλά και πολιτών..."

"...Η Ατάλαντη είναι σίγουρο πως δεν θα ψηφίσει ούτε στον πρώτο αλλά ούτε και στο δεύτερο γύρο ως πρώτο δήμαρχο των Λοκρών τον κ. Ανέστη. Ήδη οι αντιδράσεις είναι πολλές και κινδυνεύουν να "καούν" εκλογικά και όσοι τον ακολουθήσουν, στην Αταλάντη και στις Λιβανάτες τουλάχιστον. Μιλάμε και με στελέχη στο Μαρτίνο αλλά και στη Μαλεσίνα. Θα δούμε..."
 
"...Από την άλλη πλευρά ο κ. Λιόλιος με την υποψηφιότητά του χωρίζει στα δύο -για διαφορετικούς λόγους βέβαια- τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Είναι λοιπόν επιτακτική η ανάγκη ενός νέου ανεξάρτητου συνδυασμού που θα καλύψει το κενό που σαφέστατα υπάρχει..."

"...Ακούγεται δε τελευταία και η ύπαρξη ακόμη συμφωνίας μεταξύ μεγαλοστελέχους της ΝΔ, που με τακτ οδήγησε τη Ρηγίλλης στην επιλογή υποψηφίου εκτός Αταλάντης  και με τελικό αποτέλεσμα την υποψηφιότητα Ανέστη (και που διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με κυβερνητικά στελέχη και το ΠΑΣΟΚ), με δύο στελέχη της Ιπποκράτους που θέλουν δήμαρχο οπωσδήποτε τον κ. Λιόλιο. Δεν ξέρω αν αληθεύει αυτό, και δεν είναι σίγουρα ο λόγος της διαφωνίας μας και ούτε έχει και καμία ουσιαστική σημασία για μας,  δεν το γνωρίζω και πολλά λέγονται που δεν ισχύουν, αλλά ακούγεται και απλά σας το αναφέρω..."

Το στέλεχος της ΝΔ δεν θέλησε να αναφέρθει σε κανένα όνομα σχετικό με τον επικεφαλή του πιθανολογούμενου ακόμη -κατά τη γνώμη μας- ανεξάρτητου συνδυασμού, από αυτά που συζητούνται στις μέχρι τώρα συναντήσεις και μας προέτρεψε να περιμένουμε τις όποιες ανακοινώσεις και όποτε αυτές γίνουν.

Αλλά στα παραπολιτικά πηγαδάκια των καφενείων ακούγονται κάποια ονόματα όπως των κ.κ. Τσούρτου, Αγγελούση, Σουλτανόπουλου και άλλων... Επίσης ακούγεται πως ο τ. δήμαρχος Λιβανατών κ. Πάσσας είναι έτοιμος θα ταχθεί στο πλευρό του ανεξάρτητου υποψηφίου δημάρχου όποιος και αν είναι...

Αναμένουμε λοιπόν τις νεότερες εξελίξεις για το θέμα αυτό... 
 
Από το ....... LOKRIS NEWS + 

Δεν υπάρχουν σχόλια: