Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

"Αδειάζουν" τον δήμαρχο Καμενών Βούρλων κ. Μάκη Αντωνίου οι αρμόδιοι υπουργοί κ.κ. Νικητιάδης και Παμπούκης

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


"Αδειάζουν" τον δήμαρχο Καμένων Βούρλων κ. Μάκη Αντωνίου, οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης. Πρώτα ο κ. Νικητιάδης σε συνάντηση που είχε με τον κ. Τετριμίδα αλλά και έπειτα ο κ. Παμπούκης με το σχέδιο των fast track


Ούτε πρόταση δεν έχει κατατεθεί από τους... “Ασιάτες” στο Υπουργείο

Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο κατατεθειμένο, ούτε σε αρχική μορφή στο Υπουργείο.


* Απο την εφημεριδα "ΗΜΕΡΑ"

Άνθρακες ο θησαυρός για την θρυλούμενη επένδυση στα Καμένα Βούρλα. Από τη μια πλευρά το ίδιο το υπουργείο σηκώνει ψηλά τα χέρια αφού δεν έχει τίποτα που να στοιχειοθετεί ούτε καν την θέληση του επενδυτή, όποιος και αν είναι αυτός, και από την άλλη πλευρά χθες ο υπουργός Επικρατείας προσδιόρισε τοπλαίσιο για τις μεγάλες επενδύσεις, ιδιαίτερα εκείνες οι οποίες θέλουν να αξιοποιήσουν ακίνητα του δημόσιου.



Εκθετος ο δήμαρχος Καμένων Βούρλων με τις απαντήσεις που δίδει ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Νικητιάδης στον δήμαρχο Μώλου κ. Τετριμίδα, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του.

Από την Θεσσαλονίκη που πολλά προσδοκούσε ο κ. Αντωνίου εκείνο που προκύπτει είναι ότι οι επενδύσεις που θα ενταχθούν στα fast track έχουν αρκετές προϋποθέσεις και διαδικασίες και απαιτούν μελέτες που πρέπει να κατατεθούν.

Ολα αυτά προδίδουν ότι πρόκειται για μία προεκλογική κίνηση του δημάρχου Καμ. Βούρλων.

Από τα βήματα που περιγράφονται κανένα δεν έχει προωθηθεί και το κυριότερο απ’όλα αυτά είναι ότι εδώ αυτό το σκηνικό χρησιμοποιείται μόνο και μόνο για πολιτικούς λόγους, ενταγμένο μέσα στην λογική της εκλογικής διαχείρισης.

Μια επίσκεψη του δημάρχου Μώλου κ. Βαγγέλη Τετριμίδα στον υφυπουργό κ. Νικιτιάδη αποκάλυψε το εύρος και έδωσε σχέση με τα πραγματικά γεγονότα και από την άλλη πλευρά ένα ενημερωτικό σημείωμα από τον υπουργό Επικρατείας κ. Παμπούκη αναφέρεται στη λειτουργία του νέου πλαισίου για τα fast track και ουσιαστικά προσδιορίζει μια σειρά από διαδικασίες που σε κανένα επίπεδο δεν έχουν εξελιχθεί μέχρις αυτή τη φάση στα Καμένα Βούρλα.


«Ο κ. Υφυπουργός ήταν κατηγορηματικός ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κατατεθειμένος φάκελος ή οποιαδήποτε συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη πρόταση από επενδυτέςστην περιοχή καισε κάθε περίπτωση διευκρίνισε ότι αρμόδιος για θέματα τέτοιων επενδύσεων είναι ο Υπουργός Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκης» διευκρινίζει σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Τετριμίδας μετά την συνάντησή του με τον υφυπουργό Τουρισμού κ. Νικητιάδη. Και μόνο το γεγονός ότι ο καθ’ύλη αρμόδιος υφυπουργός δηλώνει άγνοια για μια τέτοια περίπτωση, δείχνει ακριβώς πού βρίσκεται η συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία στις καλύτερες των περιπτώσεων βρίσκεται στις προθέσεις κάποιων ενδεχόμενων επενδυτών.

Σε κάθε περίπτωση όμως πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι κάποια στιγμή Ελληνοαμερικανός εκφράστηκε θετικά προς την κατεύθυνση μιας επένδυσης, ζητώντας να ενταχθεί στα fast track.Του υπογραμμίστηκε σε όλα τα επίπεδα ότι όλα αυτά έχουν μια συγκεκριμένη διαδικασία και το κυριότερο πρέπει να υποβάλει συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία προβλέπονται στη νομοθεσία. Από κει και μετά οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως δεν υπήρξε καμία συζήτηση, ούτε και βεβαίως έχουν υποβληθεί τα απαραίτητα στοιχεία για να αξιολογηθούν αν καταρχήν είναι εφικτά όλα όσα περιγράφονται.

Από μόνο του αυτό το σκηνικό δημιουργεί την αίσθησημιας προεκλογικής φωτοβολίδας από τον δήμαρχο των Καμένων Βούρλων χωρίς να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη βάση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει νομοθετική ρύθμιση ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα Ιαματικά και παράλληλα προσδιορίστηκε χρονικά ότι το θεσμικό πλαίσιο θα είναι έτοιμο τους πρώτους μήνες της επόμενης χρονιάς.

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης συνάντησης έγινε σαφές ότι συνολικότερα οι κινήσεις για την αξιοποίηση της περιουσίας των ΕΤΑ είναι συγκεκριμένες και η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί πολιτικά στο συγκεκριμένο θέμα και μάλιστα όπως διευκρινίστηκε απέχουν αρκετά από τα όσα αναφέρονται το τελευταίο διάστημα.

«Θα ήταν καλό οι συνυποψήφιοί μου -και συγκεκριμένα ο κ. Δήμαρχος Καμένων Βούρλων- να μην δημιουργούν εντυπώσεις εκμεταλλευόμενοι την προεκλογική περίοδο, γιατί το μόνο που κάνουν είναι να βλάπτουν τον τόπο μας και να δυσφημίζουν την προσπάθεια για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας» υπογραμμίζει ο δήμαρχος του Μώλου, δημιουργώντας την αίσθηση ότι κάποια πράγματα θα μελετηθούν στη συνέχεια αφού σημειώνειπως «ως νέα δημοτική αρχή έχουμε σαν βασικό μας στόχο την αξιοποίηση του Ιαματικού Τουρισμού στην περιοχή των Καμένων Βούρλων, μέσα από τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου από το οποίο θα βγουν ωφελημένοι πρώτα από όλα οι δημότες μας, λόγω και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Προς αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση ζήτησα και την συνδρομή του αρμόδιου Υπουργείου που ήταν απόλυτα θετικό».

Τέλος ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ο κ. Τετριμίδας κάλεσε στην περιοχή τον υφυπουργό για να την επισκεφτεί και να συζητήσουν, πρόσκληση την οποία απεδέχθη ο υφυπουργός Τουρισμού και αναμένεται νατην επισκεφτεί το επόμενο διάστημα.

Πριν λίγο διάστημαο ίδιος ο δήμαρχος των Καμένων Βούρλων έκανε αναφορές ότι ο κ. Παπανδρέου θακάνει εξαγγελίες την έκθεση της Θεσσαλονίκης.Όσα έδωσε στη δημοσιότητα ο Γιώργος Παπανδρέου σε ό,τι αφορά την λειτουργία των fasttrack όχι απλά δεν επιβεβαιώνουν τις λογικές του δημάρχου αλλά ουσιαστικά κατακερματίζουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Καταρχήν δεν μιλάμε για μια επένδυση που είναι στο τσεπάκι.

Μιλάμε για κάποιον διαγωνισμό, όπως ορίζει η υφιστάμενη νομοθεσία, τα χαρακτηριστικά του οποίου σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να γνωρίζουν. Ένα δεύτερο στοιχείο είναι ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένα σημείο μέσα στην κυβέρνηση που αναφέρεται σε μια τέτοια επένδυση, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μεγάλη και να ενταχθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο οι αναφορές του υφυπουργού Πολιτισμού όσο και αυτές που κυκλοφόρησαν το προηγούμενο διάστημα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο και μιλάμε πλέον ανοιχτά για προεκλογική φωτοβολίδα.

Από ....... LOKRIS NEWS +

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν υπάρχει έστω και ένας δημότης Μώλου, που να πιστεύει ότι ο Τετριμίδας ήξερε που είναι το γραφείο του Ραγκόυση, όταν ο δήμαρχος έλεγε ότι τον έχει επισκεφθεί πολλές φορές, τότε χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης. Ο ανενεργός δήμαρχος δεν είχε ούτε καν αίτημα προς το υπουργείο κι ο Υπουργός αναρωτήθηκε πολλάκις, όταν πήγε ο Τετριμίδας με αντιπροσωπεία πολιτών (ενεργών), αν όντως επρόκειτο για δήμαρχο, ή για κάποιον φαντασιόπληκτο.
Ακριβώς το ίδιο Θα συμβεί, αν ερωτηθεί ο κ. Νικητιάδης για τον Τετριμίδα. Ουδέποτε συναντήθηκαν και δεν υπάρχει λόγος να δεχτεί ο αξιοπρεπής υφυπουργός τον επί έτη ευνοημένο από τις κυβερνήσεις Σημίτη. Αν ποτέ ο Τετριμίδας συναντούσε κάποιον από τη σημερινή κυβέρνηση, θα έβγαινε και στο CNN να το πει.
Κι επιτέλους, ξυπνείστε από το λύθαργό σας. Ο κ. Νικητιάδης έχει σε επίσημη συνέντευξή του στον FLASH παραδεχτεί, όσα εσείς προσβάλλετε. Αν δεν έχετε τον τρόπο να ακούσετε τη συνέντευξη αυτή από το internet (Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου), κάντε λίγη υπομονή και σε ένα δεκαήμερο θα παίζει κατ΄ επανάλειψη στα τοπικά ραδιόφωνα. Για να πάψετε να περνάτε διαστρεβλομένες ειδήσεις στους δημότες μας, με μόνο στόχο να προπαγανδίσετε.

Ανώνυμος είπε...

Αλλα λογια ν'αγαπιομαστε...Μεγαλε μηπως ετρωγες μαζι τους κι εσυ?Τι παραληρημα ειναι αυτο?
Προσεχε τον εαυτο σου γιατι κοντοζυγωνει ο καιρος των αγγουριων...7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ!!!!