Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Από τη Πέμπτη ξεκινούν οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Από τη Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010 η διεύθυνση αγροτικής ανάπτυξης της Ν.Α. Φθιώτιδας αρχίζει την εφαρμογή ψεκασμών από εδάφους για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς στα δημοτικά διαμερίσματα Σκάρφειας, Αγ. Σεραφείμ, Πελασγίας, Αχλαδίου, Σπαρτιάς, Ραχών, Αχινού, Καραβόμυλου, Στυλίδας, Αγ. Μαρίνας, Αυλακίου και φυσικά σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα όπου κριθεί σκόπιμα, προκειμένου να ελεγχθεί ο πληθυσμός του δάκου με βάση τις τεχνικές παραμέτρους του προγράμματος.

Επισημαίνεται ότι θα χρησιμοποιηθεί το φυτοπροστατευτικό σκεύασμα KARATΕ 10 CS with Zeon technology με δ.ο. Lambda – cyhalothrin και σύμφωνα με την έγκριση του θα πρέπει οι ελαιοπαραγωγοί να συγκομίσουν πράσινο ελαιόκαρπο μετά από επτά ημέρες.

Στην περίπτωση που σε κάποιο Δημοτικό Διαμέρισμα δεν επιθυμούν οι παραγωγοί να διενεργηθεί δαλματικός ψεκασμός λόγω της συγκομιδής πράσινου ελαιόκαρπου, θα πρέπει οι πρόεδροι των συνεταιρισμών έγκαιρα να ενημερώσουν εγγράφως την υπηρεσία και την ένωση ΕΣ. Στυλίδας που είναι ο εργολάβος για την εκτέλεση του δαλματικού ψεκασμού.


Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι να απομακρύνουν τα ανελισσομένη τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές. Κατά τη διάρκεια των ψεκασμών δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν στον ελαιώνα άσκοπα άνθρωποι και ζώα. Τέλος παρακαλούνται οι ελαιοπαραγωγοί να παρακολουθούν και να ελέγχουν τη σωστή εφαρμογή των ψεκασμών στα ελαιοπερίβολά τους

Από....paratiritisfthiotidas

Δεν υπάρχουν σχόλια: