Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Ερώτηση του βουλευτή Χρ. Σταϊκούρα για τη ματαίωση της 2ης Αγροτικής Έκθεσης Agrotech στη Λαμία

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσε στις 6 Σεπτεμβρίου, ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, αναφορικά με τη ματαίωση της 2ης Αγροτικής Έκθεσης Agrotech στη Λαμία. Ειδικότερα ο κ. Σταϊκούρας στην Ερώτησή του αναφέρει


«Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας (Π.Ε.Λ), ματαιώθηκε, για αδιευκρίνιστους λόγους, η διεξαγωγή της 2ης Αγροτικής Έκθεσης Agrotech, που θα πραγματοποιούνταν στο χώρο της Π.Ε.Λ. κατά το χρονικό διάστημα από 23 έως 26 Σεπτεμβρίου 2010.

Τα εκθέματα της Έκθεσης είχε αποφασιστεί να είναι γεωργικά μηχανήματα (σποράς, φύτευσης, λίπανσης, συγκομιδής, συντήρησης, μεταποίησης, συσκευασίας γεωργικών προϊόντων, φόρτωσης, διακίνησης, μεταφοράς), γεωργικοί εξοπλισμοί (υλικά υποστύλωσης και περίφραξης, θερμοκήπια και εξοπλισμός θερμοκηπίων, δασικός εξοπλισμός, ανταλλακτικά, γεωργικά φάρμακα, λιπάσματα, σπόροι, υβρίδια, φυτώρια, μοσχεύματα, καύσιμα, λιπαντικά, αγροτικά αυτοκίνητα) και εφόδια (κτηνοτροφίας και πτηνοτροφίας). Σε συνέχεια της επιτυχίας της 1ης Agrotech, υπήρχε η φιλοδοξία η φετινή διοργάνωση να αποτελέσει κόμβο ανάπτυξης γόνιμων συνεργασιών και παράλληλων εκδηλώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η 1η Agrotech, τον Σεπτέμβριο του 2009, είχε προσελκύσει 176 εκθέτες και 5.200 επισκέπτες, και ότι η Έκθεση, σύμφωνα και με Δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδος τον Απρίλιο το 2010 (19.04.2010), είχε ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί».

Με την παρούσα Ερώτηση ο κ. Σταϊκούρας επιθυμεί να ενημερωθεί για τους λόγους για τους οποίους δεν πραγματοποιείται εφέτος, ενώ είχε προγραμματισθεί, η 2η Αγροτική Έκθεση Agrotech στη Λαμία, καθώς και για το τι μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο για την ενίσχυση του θεσμού και την αναβάθμιση του ρόλου της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Xρήστο να πεις στο μπαμπά σου την επόμενη φορά να στηρίζεται για ψήφους στον Τετριμίδα και τον Μακρυνίτσα!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που μέχρι τώρα τον στήριζε ο Αντωνίου! Χα χα χαχα. Αυτός έχει πιαστεί αγκαζέ με το Νικολάκη τον Σταυρογ... γιαυτό το φαγε ο Νικολάκης το κεφάλι του στις εκλογές. Τώρα ετοιμάζεται και ο Γιατρός να βγει στη σύνταξη, με τις επιλογές που κάνει (Μάκης, Περγαντάς κ.α.)
Με γειά σας από 8 του μηνός