Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Η διαμόρφωση συνθηκών εσωπαραταξιακης ισορροπίας, η αποκατάσταση σχέσεων που είχαν διαταραχθεί στο παρελθόν σε συνδυασμό με την ορθολογική διαχείριση της διοικητικής εξουσίας απο πλευράς αρμοδιοτήτων αντινομαρχων οδήγησαν τον Νομάρχη Φθιωτιδας σε επιλογές της τελευταίας στιγμής.


Ειδικότερα ο κ. Χειμαρας στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας έλαβε την απόφαση αφενός μεν να αντικαταστήσει, διοικητικά την έως τώρα αντινομαρχη Ελένη Μακρη -Θεοδώρου με τον πρώην αντινομαρχη Ηλία Κυρμανίδη και αφετέρου να "ψαλλιδίσει" απο ορισμένες αρμοδιότητες, οπως αυτές των Μεταφορών-Συγκοινωνιών τον αναπληρωτή Νομάρχη Περικλή Καραίσκο.

Η τελευταία εξέλιξη μπορεί να συσχετισθεί και με το θέμα των στάσεων των υπεραστικών λεωφορείων που ο κ. Χειμαρας είχε αναθέσει να το χειριστεί "εν λευκώ" ο κ. Καραϊσκος με όλα όσα επακολούθησαν απο πλευράς αντιδράσεων.

Πάντως ο κ.Καραϊσκος εξακολουθεί να απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του κ. Χειμαρα και διατηρεί στο ακέραιο την ιδιότητα του αναπληρωτή του.

Όσον αφορά στον νέο αντινομαρχη οι αρμοδιότητες του κ. Κυρμανιδη φαίνεται ότι θα εστιάζονται κυρίως στον τομέα των Συγκοινωνιών αλλά και στο πολιτικό του προφίλ εν όψει περιφερειακών εκλογών.

Αντίθετα για την κα Μακρή οι επιπτώσεις απώλειας της ιδιότητας του αντινομαρχη ελάχιστα επηρεάζουν την πολιτική της παρουσία αφού διατηρεί τις αρμοδιότητες του τομέα Παιδείας και ενδεχομένως, ως εντεταλμένη νομαρχιακή σύμβουλος να επιφορτισθεί και με άλλες αρμοδιότητες.

Να σημειωθεί δε ότι η κα Μακρη ως εν ενεργεία δημόσιος υπάλληλος δεν λαμβάνει την αποζημίωση του αντινομαρχη θέμα που αποτελεί ενίοτε δέλεαρ για την διεκδίκηση του αξιώματος του αντινομαρχη.

Από......lamiafm1

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι και αλλιώς 3 μήνες μισθοί έμειναν στον κ. Χειμάρα και τον κ. Κυρμανίδη ας τους απολαύσουν τουλάχιστον

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Χειμάρας με την ενέργειά του αυτή επιβράβευσε τον κ. Κυρμανίδη επειδή είναι υπεύθυνος της οργάνωσης του Νέου Κόμματος της Ντόρας στην Φθιώτιδα ???

Για να καταλάβουμε δηλαδή τι έκανε.

Μαυρο γιαλούρος που πάει χαμένος στον κ. Χειμάρα και σε όλους γύρω από αυτόν !!!