Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Τα χρέη των Δήμων της Φθιώτιδας στις Τράπεζες

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Δεύτερος σε χρέος προς τις Τράπεζες ο Δήμος Μώλου - Αγ.Κωνσταντίνου - Καμένων Βούρλων μετά το Δήμο Λαμιέων με το ποσό των 3.956.486 ευρώ

από τον Στέφανο Σταμέλλο


Σύμφωνα με δημοσίευση της ιστοσελίδας eklogika.gr σε πίνακα που δημοσιεύεται παρακάτω, φαίνονται τα χρέη των Δήμων της Φθιώτιδας προς τις τράπεζες. Το σύνολο των χρεών των Δήμων της Φθιώτιδας ανέρχεται σε 16 εκατομμύρια περίπου.

Το ενδιαφέρον πάντως είναι η αναλογία χρεών και πληθυσμού. Δηλαδή, εάν καλούνταν να πληρώσουν οι δημότες τα βεβαιωμένα χρέη που παραθέτουμε στους πίνακες, πόσο θα πλήρωνε ο κάθε ένας. Είναι ένα εξαιρετικό στοιχείο ενημέρωσης και γνώσης για τους πολίτες που καλούνται να ψηφίσουν

Έτσι εάν καλούνταν να πληρώσει ο κάθε κάτοικος του Δήμου Δαφνουσίων για παράδειγμα τα χρέη προς τις Τράπεζες, θα πλήρωνε 442,57 ευρώ έκαστος, ο κάτοικος του Δήμου Αγίου Κωνσταντίνου 359,49 ευρώ έκαστος, του Δήμου Μώλου 307,25 ευρώ έκαστος κλπ…

Ενδιαφέρον είναι επίσης ότι μόνο δύο Δήμοι, Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού και Υπάτης και οι δύο Κοινότητες Παύλιανης και Τυμφρηστού δεν έχουν καθόλου χρέη. Ενώ ελάχιστο είναι το χρέος των Δήμων Αμφίκλειας, Ξυνιάδας, Θεσαλιώτιδας και Τιθορέας

Το κακό είναι ότι με τις εκλογές του Νοεμβρίου και την εφαρμογή του Καλλικράτη, όλα αυτά τα χρέη τα αναλαμβάνουν οι νέοι Δήμοι. Θα πρέπει να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση τόσο για τον τρόπο αποπληρωμής των χρεών, όσο και για τις ανάγκες που δημιουργούνται.

Τα χρέη των Δήμων της Φθιώτιδας ανά Δήμο Καποδιστριακό και Καλλικράτειο προς τις Τράπεζες και το Ταμ. Παρακ. & Δανείων



Από..... lamianews

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μηπως μπορει να μου πει καποιος απο που προεκυψαν τα χρεη προς τις τραπεζες στο Δημο Μωλου?Ποιος αραγε πηρε τοσα δανεια τη τετραετια που διετελεσε Δημαρχος οσα δεν ειχε παρει ουτε ο Δημος Λαμιας....?

Ανώνυμος είπε...

Και ο κ. Παταριάς πήρε δάνεια και ο κ. Πισλής και ο κ. Τετριμίδας.

Tο θέμα είναι που πήγανε τα χρήματα και ποιος τα έφαγε !!!!

Ανώνυμος είπε...

Σεμνα και ταπεινά, μαζεμένα και νοικοκυρεμένα!!!

Και μετα κατηγορειτε τον κύριο Αντωνίου ότι έχει υπερχρεώσει το Δήμο Καμένων Βούρλων...

Ιδου λοιπόν η απόδειξη ποίος ή μάλλον ποιοί είναι τα μαύρα πρόβατα στον νέο Καλλικράτειο Δήμο!!!

ΕΓΩ

Ανώνυμος είπε...

Τι γινεται blogger??? Δεν ανεβάζουμε ολες τις αναρτήσεις???
Λογοκρίνουμε??? Λογικρίνουμε????

ΕΓΩ

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί όλοι οι κύριοι Τετριμίδας, Αντωνίου ,Ψαθάς , Παταριάς που υπερχρέωσαν τους Δήμους τους αντί να τους έχουν περασθεί τα βραχιόλια , να τους έχουν δεσμευθεί τα περιουσιακά τους στοιχεία και να οδηγηθούν στον Κορυδαλλό , αυτοί οι κύριοι δυστυχώς έχουν το θράσος να θέλουν να ξανα πολιτευθούν και να είναι υποψήφιοι ελπίζοντας μήπως ξανα εκλεγούν για να ξαναφάνε.

Πολίτες μαυρίστε τους …….

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρέπει να αγνοούν οι Δημότες ότι αυτό είναι μόνο το χρέος των Δήμων προς τις Τράπεζες και ότι υπάρχει και άλλο χρέος των Δήμων που δεν το γνωρίζουν οι Δημότες . Για αυτό πρέπει να τους μαυρίσουμε και με τα δύο χέρια αυτούς τους κυρίους τουλάχιστον να το ευχαριστηθούμε !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Στο Δήμο Καμένων Βούρλων δεν γνωρίζει αυτή τι στιγμή κανένας Δημοτικός σύμβουλος το συνολικό χρέος του Δήμου.

Ποιος τελικά είναι δημόσιος υπόλογος σε αυτό το Δήμο ??? Ο οποίος αγνοεί βασικές υποχρεώσεις του και καθήκοντα ….

Μήπως πρέπει να προετοιμάζεται και να προθερμαίνεται και αυτός για την ψειρού ???

Λέω μήπως .....

Ανώνυμος είπε...

Ο φιλος που αναφερει και τον Τετριμιδα σε αυτους που υπερχρεωσαν το Δημο Μωλου,ας σκεφτεται καλυτερα πριν μιλαει..Το μονο δανειο που πηρε ο κ.Τετριμιδας ειναι οταν πρωτοανελαβε και δεν υπηρχαν καθολου χρηματα για τη μισθοδοσια των υπαλληλων..Το οποιο δανειο ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΕΙ.Το ξεχρεωμα φιλε μου εγινε στο Δημο Μωλου..Και ξερεις γιατι? Γιατι σταματησαν οι πρακτικες της τετραετιας 98-02...Τοτε που Δημαρχος και δημοτικοι συμβουλοι πηγαιναν βολτιτσες σε ξενοδοχεια στην Αθηνα,πολλων αστερων μαλιστα,εκαναν πλουσιοπαροχα τραπεζια και τα χρεωναν στο Δημο φυσικα..και πληρωναν εργολαβους για εργα που δεν εγιναν ποτε..Επισης,πολυ σωστα αναφερει ο αλλος φιλος οτι τα χρεη προς τις τραπεζες δεν ειναι το πραγματικο χρεος των Δημων..Συντομα θα υπαρξει και ανακοινωση μαθαινω,επισημη,απο το γραφειο του Τετριμιδα.Στο Μωλο μπορουσαν να ειναι καποιοι φυλακη το 2003 οταν πρωτοανελαβε ο αειμνηστος Αθανασιος Πισλης...ο οποιος δυστυχως τα εκανε πλακακια..

Ανώνυμος είπε...

Πληροφορίες έγκυρες μέσα από το Δήμο Καμένων Βούρλων αναφέρουν ότι ο Δήμος Καμένων Βούρλων χρωστάει προς ιδιώτες εργολάβους και ελεύθερους επαγγελματίες το ποσό των 2.350.050 ευρώ.

Αυτό δε το χρέος αυξήθηκε επί των ημερών του κ. Αντωνίου με τις οικονομικές ατασθαλίες που έχει κάνει σε συνεργασία με τους εργολάβους.

Ας ετοιμάζεται από 1 του έτους που θα αναλάβει ο καινούριος Δήμαρχος την απολογία του στον εισαγγελέα για την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος που έχει κάνει εις βάρος των Δημοτών των Καμένων Βούρλων.

Ανώνυμος είπε...

Aυτο ακριβως...Το πραγματικο χρεος των Δημων ειναι αυτο προς εργολαβους,προμηθευτες και ελευθερους επαγγελματιες..Το χρεος του Δημου Μωλου ειναι μηδαμινο,ως προς αυτους..Τονιζω δε,οτι οταν πρωτοανελαβε ο Τεριμιδας το χρεος αυτο ηταν της ταξεως του ενος εκατομμυριου και εφτακοσιες χιλιαδες ευρω..Τωρα,μετα απο 3,5 χρονια το χρεος ειιναι ΜΗΔΕΝ..Και αυτο γιατι σταματησαν,οπως ειπα και παραπανω,οι πρακτικες των παρελθοντων ετων...ειδικα οπως ολοι ξερουμε της τετραετιας 98-02..Αυτα..

Ανώνυμος είπε...

Φιλοι μου καλυτερα να ειμαστε αμεροληπτοι στα σχολια μας και λογικοι!Πως γινεται ενα τοσο μεγαλο χρεος του Δημου Μωλου οπως αναφερετε να ξεχρεωθηκε μεσα σε τοσο λιγο διαστημα.Καλυτερα να μην μεταφραζουμε την απραξια των Δημαρχων σε ξεχρεωμα!Αν ολοι θυμουνται κατι ηταν τα χρυσα εκεινα χρονια που αναφερετε 98-2002, η περιοχη ειχε γινει γνωστη και η οικονομια ειχε τονωθει απο τις λαμπερες εκδηλωσεις του Δημου Μωλου.Αλλωστε σε τοπικα καναλια της Λαμιας ειχε αποδειχτει και προβληθει πως ηταν συκοφαντιες τα τρελα χρεη για τα οποια εγινε ντορος ενα πολυ μικρο χρονικο διαστημα!Το καλυτερο θα ηταν μεσα σε αυτους τους δυσκολους καιρους να εκλεξουμε εναν πραγματικα ικανο ανθρωπο με οραμα που θα ξαναδωσει πνοη στον τοπο μας που σιγα σιγα μαραζωνει.Ας ψηφισει ο καθενας οποιον θεωρει ικανοτερο να πραξει.

Ανώνυμος είπε...

Τα χρεη του Δημου Μωλου εκεινα τα χρονια οχι απλα δεν ηταν φημες,αντιθετως,ηταν πολυ χειροτερη η κατασταση απότι νομιζαμε ολοι..Το οτι ο Πισλης τα εκανε πλακακια και δεν το προχωρησε εσωσε καποιους κυριους..
Τωρα οσο αφορα το ξεχρεωμα του Δημου απο τον Τετριμιδα προφανως σε ενοχλει..Γιατι σταματησαν οι πρακτικες της τετραετιας 98-02...Τοτε που Δημαρχος και δημοτικοι συμβουλοι πηγαιναν βολτιτσες σε ξενοδοχεια στην Αθηνα,πολλων αστερων μαλιστα,εκαναν πλουσιοπαροχα τραπεζια και τα χρεωναν στο Δημο φυσικα..Υπερκοστολογησεις εργων κλπ..Εργολαβοι που ΄''πληρωνονταν'' για εργα που δεν εγιναν ποτε..Επισης για την αναφορα σου περι απραξιας Δημαρχου θελω να σου πω οτι τα τελευταια 3.5 χρονια εγινε το γηπεδο ποδοσφαιρου στο Μωλο,το κλειστο μπασκετ στο Μωλο,ποδοσφαιρικο γηπεδο στη Κομνηνα.ΝΟΜΙΜΟ εστιατοριο-μπαρ στη παραλια του Μωλου,ασφαλτοστρωσεις στο Μωλο και σε ολα τα χωρια,δεξαμενες νερου Μενδενιτσα-Αναβρα ακι αρχιζει οπου να'ναι και το Μωλο..Κυριως ομως φιλε μου,το σημαντικοτερο εργο που εγινε ειναι η αποκατασταση της ηθικης στη Δημοτικη Αρχη..Πλεον δεν ζουν καποιοι μεγαλη ζωη με τα λεφτα του Δημου..Για αυτους τους λιγους ηταν οντως χρυσα εκεινα τα χρονια..
Υ.Γ.Τωρα,για τις εκδηλωσεις....αν θεωρεις οτι το προβλημα του Μωλου ειναι οι δυο-τρεις βραδιες το χρονο με πομπωδεις συναυλιες....τοτε εχουμε αλλη αντιληψη περι αυτοδιοικησης..

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι ο Τετριμίδας πήρε 2 δάνεια της τάξεως των 350.000 Ευρώ συνολικά, μόνο και μόνο για να πάρει αυτός και οι αντιδήμαρχοί του τους μισθούς του. Δεν προσέθεσε ούτε μια καινούργια ένταξη έργου στη θητεία του και υποχρεωτικά προχώρησε στα έτοιμα από πλευράς μελετών και χρηματοδότησης έργα του προηγούμενου δημάρχου, του Γαλάνη (μέσα σε 1 χρόνο κέρδισε όλα όσα αναφέρουν τα τσιράκια του Τετριμίδα ως δικά του, ενώ σε όλα τα εγκαίνια έγινε αναφορά μόνο στον προηγούμενο δήμαρχο). Εχασε μέσα από τα χέρια του 1.200.000 Ευρώ από το "Θησέα", γιατί δεν έκανε μελέτες. Ξαναχρέωσε από την αρχή τη δημοτική επιχείρηση στην παραλία, χωρίς να κάνει εκδηλώσεις, λειτουργώντας τη ως απλή ταβέρνα-κέντρο ψηφοθηρίας κι εγκλωβισμού. Δεν μείωσε το χρέος του δήμου, αντίθετα το αύξησε, ενώ δεν παρήγαγε έργο για να εμφανιστεί ως καλός διαχειρηστής (τι νόημα έχει να κατέχει κάποιος τη θέση του δημάρχου, όταν δεν κουράζει το νου του για τις καθημερινές ανάγκες του τόπου???). Εκμεταλλεύτηκε τη μνήμη του αείμνηστου Αθανάσιου Πισλή, μόνο και μόνο προεκλογικά, και τον προσέβαλε σε κάθε ευκαιρία που του δόδηκε μετεκλογικά, ακόμα και στους μονολόγους του, στις λαϊκές συνελεύσεις. Και πόσα άλλα ... μπορούν να γεμίσουν τόμοι με τα καμώματα του ίδιου και των "αυλικών" το. Ώρα για τακτοποίηση. Τέλος η κοροϊδία. Δε φταίει σε τίποτα ο τόπος. Τυχάρπαστοι και καρεκλοκένταυροι να πάτε σπίτια σας.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπον, για το οτι πηρε το δανειο των 350 χιλιαδων ευρω για να παρει τους μισθους του εισαι απολυστικος..δεν χρειαζεται να το σχολιασω καν..
Αν οπως λες ολα οσα εγιναν ειχαν ηδη κανονιστει απο το Γαλανη τοτε γιατι στην αρχη της τετραετιας ο κος Γαλανης και οι φιλοι του διατυμπανιζαν ''ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΓΗΠΕΔΟ Ο ΤΕΤΡΙΜΙΔΑΣ'' ''ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ''
Τωρα στο θεμα της παραλιας..Προφανως δεν εχει υπ'οψιν σου την εκθεση των ορκτων λογιστων για την κακοδιαχειριση στην ΔΕΑΚΕΜ..Ο κυριος Κριτσοβας θα επρεπε να ειναι λιγοτερο προκλητικος και να ευγνομωνει τη τυχη του..
Το οτι χρεωσε την νεα επιχειρηση στη παραλια ειναι μια ωραια φαντασιωση που εχεις καθε δικαιωμα να εχεις..
Για τα χρηματα που χαθηκαν,εισαι ανεπαρκης των διαδικασιων και απαξιω να σου τα μαθω εγω..
Ξαναξαναλεω..επι Τετριμιδα εγιναν τα εξης:
1.Γηπεδο ποδοσφαιρου στην εδρα του Δημου
2.Αρχισε η κατασκευη κλειστου γυμναστηριου επισης στην εδρα του Δημου
3.Καινουριο-νομιμο κτιριο στην παραλια Μωλου
4.Ασφαλτοστρωσεις σε ολα τα δημοτικα διαμερισματα
5.Δεξαμενη νερου στην Μενδενιτσα και αρχιζει στο Μωλο
6.Γηπεδο ποδοσφαιρου με χορτο στην Κομνηνα
7.Κατασκευη της τοποθεσιας ''ΒΡΑΧΟΣ''στη Μενδενιτσα.
8.Αρχιζει η κατασκευη γηπεδου ποδοσφαιρου στον ΑΓ.Σεραφειμ
Ξαναλεω,αυτα που δεν εγιναν ειναι:Δεν δοθηκε αντιδημαρχια στη Μακροπουλου και ο Γεωργαντζης δεν αυξησε το τραπεζικο του λογαριασμο,οπως εκανε τη τετραετια του κ.Παταργια...
Υ.Γ Αν η αποψη σου ειναι οτι ολα τα παραπανω εγιναν γιατι περασε απο το Μωλο ενας ευεργετης που λεγεται Γαλανης,τοτε....συνεχισε να γραφεις,περναμε πολυ καλα μαζι σου..
Υ.Γ.2 Δεν εγιναν τυχαια ολα τα παραπανω τη τετραετια του Τετριμιδα..βρειτε αλλη καραμελα!
Ξαναλεω επισης οτι το ξεχρεωμα και τα τοσα εργα που δεν ειχαν γινει τα προηγουμενα 10 τουλαχιστον χρονια ειναι αποτελεσμα μια αρχης που εχει ο Τετριμιδας.''ΣΕΒΑΣΜΟς ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ''Οι Παταργιαδες,Κριτσοβες και λοιποι τελειωσαν εδω και καιρο..Ο κοσμος ξερει προφανως το ποιον ολων μας..

Ανώνυμος είπε...

Λοιπον, για το οτι πηρε το δανειο των 350 χιλιαδων ευρω για να παρει τους μισθους του εισαι απολυστικος..δεν χρειαζεται να το σχολιασω καν..
Αν οπως λες ολα οσα εγιναν ειχαν ηδη κανονιστει απο το Γαλανη τοτε γιατι στην αρχη της τετραετιας ο κος Γαλανης και οι φιλοι του διατυμπανιζαν ''ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΓΗΠΕΔΟ Ο ΤΕΤΡΙΜΙΔΑΣ'' ''ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ''
Τωρα στο θεμα της παραλιας..Προφανως δεν εχει υπ'οψιν σου την εκθεση των ορκτων λογιστων για την κακοδιαχειριση στην ΔΕΑΚΕΜ..Ο κυριος Κριτσοβας θα επρεπε να ειναι λιγοτερο προκλητικος και να ευγνομωνει τη τυχη του..
Το οτι χρεωσε την νεα επιχειρηση στη παραλια ειναι μια ωραια φαντασιωση που εχεις καθε δικαιωμα να εχεις..
Για τα χρηματα που χαθηκαν,εισαι ανεπαρκης των διαδικασιων και απαξιω να σου τα μαθω εγω..
Ξαναξαναλεω..επι Τετριμιδα εγιναν τα εξης:
1.Γηπεδο ποδοσφαιρου στην εδρα του Δημου
2.Αρχισε η κατασκευη κλειστου γυμναστηριου επισης στην εδρα του Δημου
3.Καινουριο-νομιμο κτιριο στην παραλια Μωλου
4.Ασφαλτοστρωσεις σε ολα τα δημοτικα διαμερισματα
5.Δεξαμενη νερου στην Μενδενιτσα και αρχιζει στο Μωλο
6.Γηπεδο ποδοσφαιρου με χορτο στην Κομνηνα
7.Κατασκευη της τοποθεσιας ''ΒΡΑΧΟΣ''στη Μενδενιτσα.
8.Αρχιζει η κατασκευη γηπεδου ποδοσφαιρου στον ΑΓ.Σεραφειμ
Ξαναλεω,αυτα που δεν εγιναν ειναι:Δεν δοθηκε αντιδημαρχια στη Μακροπουλου και ο Γεωργαντζης δεν αυξησε το τραπεζικο του λογαριασμο,οπως εκανε τη τετραετια του κ.Παταργια...
Υ.Γ Αν η αποψη σου ειναι οτι ολα τα παραπανω εγιναν γιατι περασε απο το Μωλο ενας ευεργετης που λεγεται Γαλανης,τοτε....συνεχισε να γραφεις,περναμε πολυ καλα μαζι σου..
Υ.Γ.2 Δεν εγιναν τυχαια ολα τα παραπανω τη τετραετια του Τετριμιδα..βρειτε αλλη καραμελα!
Ξαναλεω επισης οτι το ξεχρεωμα και τα τοσα εργα που δεν ειχαν γινει τα προηγουμενα 10 τουλαχιστον χρονια ειναι αποτελεσμα μια αρχης που εχει ο Τετριμιδας.''ΣΕΒΑΣΜΟς ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ''Οι Παταργιαδες,Κριτσοβες και λοιποι τελειωσαν εδω και καιρο..Ο κοσμος ξερει προφανως το ποιον ολων μας..

Ανώνυμος είπε...

Ας κατεβει τοτε ο Γαλανης να εκτιμησει ο κοσμος την σπουδαια προσφορα του στο τοπο μας..Ρε δεν καθεστε σπιτι σας ολοι ρε λαμογια,ακομα τη μασαμπουκα και τις γκομενες σκεφτεστε..

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΣΑΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΜΩΛΙΩΤΕΣ. ΜΟΝΟ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

ψεύτης ο μεγαλύτερος ψεύτης που πέρασε από δήμαρχος!!!!!!άλλωστε μέχρι κ οι ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ από εκεί που κατάγεται εννοώ ψεύτη τον ανέβαζαν κ τον κατεβαζαν κ πριν που δεν ήταν δήμαρχος.τυχαίο δεν νομίζω!!!!ελπίζω ένας άνθρωπος με καθαρό μυαλό να καταλαβαίνει σε ποιον αναφέρομε....