Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

ΠΑΣΟΚ : Αναβάλλονται οι εκλογές της Κυριακής, αντιδράσεις από υποψηφίους και κομματικά στελέχη, κλίμα έντασης

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com


....νέα τροπή στο σήριαλ των εκλογών του νέου δήμου Λοκρών μετά από 1-2 βδομάδες θα γίνουν οι εκλογές σύμφωνα με την εγκύκλιο από την Ιπποκράτους που σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Αυγούστου, χειρότερο κι από το «σπασμένο τηλέφωνο» είναι τα «σπασμένα νεύρα» στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ και της ανεύρεσης υποψήφιου για τον δήμο Λοκρών! Το πιο ανησυχητικό για τους«πράσινους» είναι πως κάποιοι εκ των υποψήφιων απειλούν με «σπασμένες κάλπες», ή και «σπασμένες καρέκλες», έτσι και αποτολμηθεί διενέργεια εσωκομματικών εκλογών. Πάλι καλά που στην πρόσφατη συνάντηση γλίτωσαν τα «σπασμένα πλευρά», απ’ το θερμό επεισόδιο στα γραφεία της Ν.Ε! Όσο για την Ιπποκράτους κάποιοι θεωρούν πως κάνει «σπάσιμο» σε.. συγκεκριμένους!


Στην εγκύκλιό του το ΠΑ.ΣΟ.Κ. παραπέμπει μεν σε εκλογές, εισάγει ωστόσο τέτοιες διαδικασίες και αποφάσεις που σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Έτσι όπως δείχνουν τουλάχιστον τα ίδια τα γεγονότα οι εκλογές της Κυριακής για την Αταλάντη αναβάλλονται και αυτές θα προγραμματιστούν όταν αποφασίσει η επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφίων και στη συνέχεια προβλέπονται μια σειρά από διαδικασίες οι οποίες θα κρατήσουν τουλάχιστον δύο βδομάδες για να στηθούν οι κάλπες. Την ίδια στιγμή αρκετές από τις οργανώσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Λοκρίδα δείχνουν να μην συμμερίζονται την καταστατική δέσμευση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για καθολική ψηφοφορία και προσπαθούν να στηρίξουν την πρότασή τους για συγκρότηση μητρώου μελών και φίλων για να μετέχουν στην ψηφοφορία μόνο αυτοί. Ειδικότερα μετά το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου ιδιαίτερα σε δήμους όπως η Αταλάντη, αλλά και άλλοι δήμοι της περιοχής. Η δυστοκία που κυριάρχησε ό,τι αφορά τους υποψηφίους και η υποβλητική ερμηνεία από την πλευρά της Ιπποκράτους δείχνει να παρατείνει την αγωνία των υποψηφίων και μάλιστα πολλοί εξ αυτών κάνουν τις δικές τους προετοιμασίες για να κερδίσουν χρόνο. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την περίπτωση της Αταλάντης την ερχόμενη Κυριακή δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές, κάτι που έχει προκαλέσει ακόμη και αντιδράσεις μεταξύ των υποψηφίων.

Ήδη στην εγκύκλιο που εξεδόθη από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. προβλέπεται πρώτα να υπάρξει απόφαση της συγκεκριμένης επιτροπής επιλογής υποψηφίων για τους δήμους όπου θα στηθούν κάλπες και όταν προσδιοριστούν οι δήμοι θα αρχίσουν να τρέχουν μια σειρά από διαδικασίες που έχουν σχέση με την συγκρότηση και τον τρόπο συγκρότησης των εφορευτικών επιτροπών, της κατάθεσης των υποψηφιοτήτων και του τρόπου που αυτές θα κατατεθούν, όπως επίσης και του τρόπου που θα εξελιχτεί η εκλογική διαδικασία ενώ υπογραμμίζεται ότι η ψηφοφορία θα είναι καθολική σύμφωνα με τους εκλογικούς καταλόγους. Συμπερασματικά για να ξεκινήσει η διαδικασία θα πρέπει πρώτα και κύρια ο δήμος της Αταλάντης να είναι μεταξύ εκείνων που θα αποφασιστεί να στηθούν κάλπες, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμη. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα κρίσιμο θέμα αφού παρουσιάζεται η Ιπποκράτους από τη μια πλευρά να έχει δώσει εντολές για να προχωρήσουν οι διαδικασίες και από την άλλη δείχνει να μεταβάλει στάση. Όλα αυτά βεβαίως αναμένεται να έχουν επιπτώσεις και στη λειτουργία της νομαρχιακής επιτροπής, η οποία ήταν περιπετειώδης στην τελευταία συνεδρίασή της. Να θυμίσουμε ότι είχαν ταχθεί υπέρ της κάλπης ο κ. Δ. Μαμάνδρας όπως και ο νυν δήμαρχος Αταλάντης κ. Γιώργος Σκαμπερδόπουλος. Άλλοι δύο υποψήφιοι οι κ.κ. Τσέρτος και Καράλης είχαν ταχθεί υπέρ της κάλπης αλλά αυτή να στηθεί μετά τις 20 Αυγούστου. Ο κ. Νίκος Λιόλιος από την αρχή είχε ταχθεί κατά της κάλπης.

Αντιδράσεις

Έντονες είναι οι αντιδράσεις τουλάχιστον από την πλευρά ορισμένων υποψηφίων στην Αταλάντη που είχαν ταχθεί υπέρ της κάλπης. Υπογραμμίζουν ότι με τέτοιους τρόπους ροκανίζεται πολύτιμος χρόνος για τη συγκρότηση των συνδυασμών και σε κάθε περίπτωση κρατούν επιφυλάξεις για την πορεία συνολικότερα. Αντίθετα όσοι από τους υποψηφίους είχαν ταχθεί κατά της κάλπης υπογραμμίζουν πως «κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το τι τελικά θα ισχύει» αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδεχόμενα να προκριθεί η αξιολόγηση και διανομή του χρίσματος από την συγκεκριμένη Επιτροπή της Ιπποκράτους. Ανάμεσαστις πρώτες αντιδράσεις τη χθεσινή μέρα ήταν και εκείνες από την πλευρά των πολιτών οι οποίοι θεωρούν ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να στηθεί κάλπη «για να εκφραστεί το εκλογικό σώμα για όποιον θέλει να έχει υποψήφιο». Μάλιστα οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι «κάθε διαφορετική σκέψη οδηγεί σε συρρίκνωση και τελικά σε ενδεχόμενη πολυδιάσπαση του δημοκρατικού χώρου».

Από.....lokrisnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: