Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Άξια στον τελικό η Ισπανία...

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com



Από τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο


http://www.balla.gr/

Η Ισπανία θα είναι η ομάδα που θα διεκδικήσει απέναντι στην Ολλανδία το Παγκόσμιο Κύπελλο στον μεγάλο τελικό της Κυριακής! Οι Ίβηρες επικράτησαν με 1-0 των Γερμανών στον δεύτερο μεγάλο ημιτελικό του Μουντιάλ."Χρυσός" σκόρερ των Ισπανών ήταν ο Κάρλες Πουγιόλ, που με καρφωτή κεφαλιά στο 74', νίκησε τοπν Νόιερ και...

άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Η εικόνα του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Ίβηρες να έχουν τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή και να κρατούν στα καρε τους τα "πάντσερ".Οι παίκτες του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε γύριζαν ωραία και με υπομονή τη μπάλα γύρω από την περιοχή του Νόιερ κι έψαχναν το κενό στην άμυνα της Γερμανίας προκειμένου να ανοίξουν το σκορ.

Μόλις στο 6' οι Ισπανοί άγγιξαν το γκολ. Ο Πέδρο πέρασε μια εκπληκτική κάθετη πάσα στην πλάτη του Μέρτεσάκερ, εκεί που ο πετάχτηκε ο "δαιμόνιος" Βίγια και πλάσαρε τον Νόιερ που έσωσε την Γερμανία και κράτησε το 0-0. Οι παίκτες τουΓιόακιμ Λεβ περίμεναν στο μισό γήπεδο τοη "Φούριας Ρόχας" έψαχναν την ευκαιρία για να κάνουν την...ιδανική αντεπίθεση. Στο 14, ωστόσο, οι Ισπανοί απείλησαν για δεύτερη φορά.

Ο Ινιέστα πήρε τη μπάλα από δεξιά και γέμισε (ύστερα από κόρνερ) προς την περιοχή του Νόιερ, εκεί βρέθηκε αφύλαχτος ο Πουγιόλ που έπιασε την καρφωτή κεφαλιά κι έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Γερμανού πορτιέρο. Από εκεί και πέρα οι Γερμανοί ισσορόπησαν το παιχνίδι και έκλεισαν καλύτερα τους διαδρόμους προς την άμυνά τους. Παρόλα υατά η επιθετική τους ανυπαρξία έκανε τους αντιπάλους τους να αισθάνονται αρκετά σίγουροι στα μετόπισθεν. Χαρακτηριστικό των "σοφτ" επιθετικών προσπαθειών και των δύο ομάδων είναι το γεγονός πως το πρώτο φάοπυλ της αναμέτρησης έγινε στο 26! Στο 36 ήρθε η μοναδική φορά που τα "πάντσερ" απέιλησαν την εστία τοπυ Κασίγιας. Ο Οζίλ πήρε τη μπάλα από μέση απόσταση και σούταρε δυνατά αλλά ο Ισπανός πορτιέρο αντέδρασε σωστά κι έβγαλε, εντυπωσιακά, σε κόρνερ.

Το 0-0 ήταν το, φυσιολογικό, αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη οι Ισπανοί ήταν αρκετά επιθετικοί και κατάφεραν από νωρίς να κλείσουν στο μισό του γηπέδου τους Γερμανούς. Τσάμπι Αλόνσο και Πέρδο ήταν οι παίκτες που απειλούσαν διαρκώς την εστία του Νόιερ. Ωστόσο πότε ο Γερμανός πορτιέρο και πότε τα σώματα έβγαζαν τα "κάστανα από τη φωτιά".

Μέχρι το 65 τα "πάντσερ" δεν κατάφεραν να απειλήσουν σοβαρά την εστία του Κασίγιας και τίποτα δεν έδειχνε πως αυτό μπορούσε να αλλάξει. Η αμυντική τους διάθεση δεν άλλαξε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού κι έμοιαζαν να παίζουν για να στείλουν το ματς στην παράταση, αν όχι στα πέναλτι.

Στο 69' ωστόσο, ο Ποντόλσκι έβγαλε μία σέντρα από αριστερά και ο νεαρός, Τοίνι Κρόος, έπιασε ένα δεξί μονακόμματο σουτ, αναγκάζοντας τον Κασίγιας να "λερώσει" και το δικό του σορτσάκι για να στείλει την μπάλα πλάγιο άουτ. Στο 73' ο Τσάβι εκτέλεσε ένα κόρνερ από αριστερά και ο Πουγιόλ βρέθηκε στην "καρδιά" της άμυνας των Γερμανών και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Νόιερ κι έγραψε το 1-0 για τους Ίβηρες!

Οι Γερμανοί ανοίχτηκαν στη συνέχεια της αναμέτρησης αλλά η ισπανική άμυνα ήταν πολύ καλά οργανωμένη. Μάλιστα οι παίκτες του Ντελ Μπόσκε θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 82, αλλά ο ατομιστής Πέδρο προσπάθησε να τελείωσει μόνος του μία φάση, που είχε βάλει στη μέση τον Φρίντριχ μαζί με τον Τόρες, με αποτέλεσμα να μην προλάβει καν να σουτάρει. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης οι Γερμανοί βρίσκονταν σε τέτοια σύγχυση που δεν μπορούσαν να αλλάξουν τη μπάλα στα δύο μέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον τελικό του Ντέρμπαν Στέντιουμ θα βρεθούν δύο ομάδες που δεν έχουν κατακτήσει ποτέ ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Μάλιστα η τελευταία φορά που ομάδα χωρλίς τίτλους στο παλμαρέ της, κατάφερς να κατκήσει το τρόπαιο ήταν η Γαλλία το 1998, ενώ η προηγούμνη ήταν η Αργεντινή η οποία κατέκτησε το Μουντιάλ (για πρώτη φορά τότε) το 1978!

Πως έπαιξαν

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Με 4-2-3-1 και τον Μίροσλαβ Κλοζε στην κορυφή της επίθεσης παρέταξε ο Γιόακιμ Λεβ τα "πάντσερ". Ο Νόιερ κάθισε κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Λαμ, Φρίντριχ, Μέρτεσάκερ και Μπόατενγκ αποτέλεσαν την τετράδα της αμυντικής γραμμής. Κεντίρα και Σβαϊστάιγκερ κάλυψαν τις θέσεις των αμυντικών χαφ, ενώ οι Οζίλ, Ποντόλσκι και Τροχόφσκι έπαιξαν πίσω από τον Κλόζε στη μεσοεπιθεπιθετική γραμμή των Γερμανώ

ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε) : Με ένα σύστημα 4-2-3-1 και με τον Βίγια "αιχμή του δόρατος" επέλεξε να παρατάξει τη "Φούριας Ρόχας" ο έμπειρος τεχνικός. Ο Ίκερ Κασίγιας υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας του, έχοντας μπροστά του τους Σέρχιο Ράμος, Κάρλες Πουγιόλ, Ζεράρ Πικέ και Καπντεβίλα.

Τσάμπι Αλόνσο και Σέρχιο Μπούσκετς έπαιξαν στα χαφ, μετους Ινιέστα, Τσάβι και Πέδρο να κινούνται μεταξύ μεσαίας γραμμής και επίθεσης.
 
Από.....press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: