Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Θαν. Γιαννόπουλος: “Μόνο εγώ έχω πιθανότητες να πάρω τις εκλογές. Με όποια άλλη πρόταση είναι χαμένη...”

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Άλλο ένα πρόβλημα ήρθε να προστεθεί στα τόσα που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό ο Νομάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Χειμάρας. Το νέο πρόβλημα ακούει στο όνομα του "κολλητού" του, βουλευτή Φθιώτιδας, Θανάση Γιαννόπουλου και αφορά την διεκδίκηση της υποψηφιότητας του Περιφερειάρχη στη Στερεά Ελλάδας. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του τελευταίου στην τοπική εφημερίδα "Ημέρα" που ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρεί την υποψηφιότητα του νυν Νομάρχη Φθιώτιδας, όπως και κάθε άλλου υποψήφιου, "...ως χαμένη υπόθεση". Διαβάστε, αναλυτικά όσα αναφέρει η εφημερίδα.


Ανατρέπει το σκηνικό στη Ν.Δ. η χθεσινή δήλωση του βουλευτή Φθιώτιδας της Ν.Δ. και πρώην Υφυπουργού Υγείας Θανάση Γιαννόπουλου, ο οποίος ανοιχτά πλέον βάζει υποψηφιότητα να διεκδικήσει το χρίσμα της Ν.Δ. για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Είναι η πρώτη φορά που ο βουλευτής Φθιώτιδας ανοίγει τα χαρτιά του σε όλα τα επίπεδα και μάλιστα με έναν συγκεκριμένο τρόπο που δεν χωρά καμία αμφισβήτηση και από κανέναν.

«Ένας ο οποίος θα μπορούσε να έχει υψηλές πιθανότητες για να πάρει την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, είμαι εγώ» δηλώνει για πρώτη φορά ο πρώην υφυπουργός Υγείας και σπεύδει αμέσως να διευκρινίσει πως «μπορεί να ακούγεται εγωιστικό αυτό αλλά πρέπει να λέμε και κάποιες αλήθειες. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση νομίζω ότι θα είναι χαμένη».

Τη δήλωση αυτή έκανε ο κ. Γιαννόπουλος στο Κανάλι 1 του Πειραιά χθες το μεσημέρι και την επιβεβαίωσε μιλώντας χθες το βράδυ στην «Η».

Όπως δήλωσε στην «Η» ο κ. Θανάσης Γιαννόπουλος «η κίνησή μου αυτή είναι επιβεβλημένη για να μη μου λένε εκ των υστέρων άλλα πράγματα. Ουδέποτε είχα ρόλο οπισθοφύλακα».

Ο βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. σε κάθε περίπτωση με τη δήλωσή του αυτή στέλνει μήνυμα στην ηγεσία του κόμματος «για να λάβει σοβαρά υπόψιν της τα δεδομένα» όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

Πάντως σπεύδει να διευκρινίσει κάτι που έχει επαναλάβει πολλές φορές στο παρελθόν, ότι «σε κάθε περίπτωση θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις αυτόν που θα προκρίνει το κόμμα της Ν.Δ» ενώ συγχρόνως σημειώνει με έμφαση πως «άλλωστε το έχουν δηλώσει και στο παρελθόν αλλά και το έχω πει κατ' ιδίαν και στον Θανάση Χειμάρα».

Ανεξάρτητα όμως αν η δήλωση του Θανάση Γιαννόπουλου έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την βεβαιότητα που διαρρέει το επιτελείο του Θανάση Χειμάρα σε σχέση με την κομματική πρόκριση, ο κ. Θανάσης Γιαννόπουλος σε κάθε περίπτωση διευκρινίζει πως «δεν έχω απέναντί μου κανέναν. Άλλωστε έχω δηλώσει ότι έχω πιθανότητες και σε καμιά περίπτωση δεν έχω δηλώσει ότι έχω βεβαιότητα».

Ο ίδιος μάλιστα υποστηρίζει πως «δεν είναι του τύπου μου να κλαψουρίζω μετά τις εκλογές. Μου αρέσει να ξηγιέμαι αντρίκια». Ωστόσο ο κ. Θανάσης Γιαννόπουλος επιβεβαιώνει ότι το συγκεκριμένο μήνυμα το έχει στείλει και στον πρόεδρο του κόμματος τον κ. Αντώνη Σαμαρά. «Είχα υποχρέωση να μεταφέρω στον πρόεδρο στις δικές μου θέσεις και απόψεις. Το έκανα και νομίζω ξηγήθηκα αντρίκια…» υπογραμμίζει ο κ. Θανάσης Γιαννόπουλος μιλώντας στην «Η».

Πάντως σε κάθε περίπτωση ο βουλευτής της Ν.Δ. το εκλογικό αποτέλεσμα δηλαδή το αποτέλεσμα των εκλογών του ερχόμενου Νοέμβρη ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην εκλογή των περιφερειαρχών ένα crash test για τα κόμματα, πολύ δε περισσότερο για τη Ν.Δ..

Ο κ. Θανάσης Γιαννόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βασίλη Σκουρή και η Μαριτίνα Ζαφειριάδου στο ΚΑΝΑΛΙ 1 του Πειραιά σχολίασε για τις ερχόμενες εκλογές πως «θα είναι πάντως εκλογές που θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις συζητήσεων, προβληματισμού και βεβαίως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα θα υπάρξει και η κριτική, ότι αν είχαμε κάνει αυτούς τους χειρισμούς θα είχαμε πάει καλύτερα. Τέλος πάντων δεν μπορούμε να προδικάσουμε τίποτα γιατί θα εκφραστεί πιο ελεύθερα ο ελληνικός λαός. Δεν θα εκφραστεί με την «κάπα» του κόμματος, είτε του ΠΑΣΟΚ, είτε της ΝΔ.Θα εκφραστούν ελεύθερα οι πολίτες, θα βρεθούν μεταξύ τους και θα αποφασίσουν για τον τοπικό τους άρχοντα. Ιδιαίτερα δε μεγάλης σημασίας θα είναι το επίπεδο των περιφερειών».

Οι προεκτάσεις

Είναι βέβαιο πλέον πως με τη δήλωσή του ο κ. Θανάσης Γιαννόπουλος θέλει να στείλει ένα συγκεκριμένο μήνυμα προς την ηγεσία της Ν.Δ. σε σχέση με τη Στερεά Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο, ούτε μπορεί να θεωρηθεί ως τέτοιο, ότι επιλέγει αυτή τη χρονική στιγμή ο έμπειρος κατά τα άλλα βουλευτής της Ν.Δ. να καταθέσει δημόσια την πρότασή του και παράλληλα και τις δικές του απόψεις. Ολα πλέον συγκλίνουν ότι η Ν.Δ. ίσως είναι αρκετά κοντά στην τελική επιλογή του υποψηφίου, που σύμφωνα με πληροφορίες σε κάθε περίπτωση δεν αναμένεται να είναι μετά τις 20 Ιουλίου.

Όλο αυτό το σκηνικό έρχεται και σε μια φάση που από τη δική του πλευρά ο νομάρχης Φθιώτιδας κ. Θανάσης Χειμάρας, ως διεκδικητής του χρίσματος, επιχειρεί σε όλα τα επίπεδα να προκαταλάβει τις εξελίξεις, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ενεργοποίηση της υποψηφιότητας. Η δήλωση του Θανάση Γιαννόπουλου που έρχεται σ' αυτή τη φάση έχει και άλλα στοιχεία, τα οποία έχουν σχέση με τις ίδιες τις χρονικές διαδικασίες αλλά και τον κύκλο των στελεχών τα οποία ενεργοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Πρώτα και κύρια εισάγοντας τις θέσεις του στον δημόσιο διάλογο τόσο σε κομματικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο βάζει ένα φρένο στις εξελίξεις, που σε κάθε περίπτωση αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες.

Εκείνο που έχει μεγαλύτερη αξία στη δήλωση του Θανάση Γιαννόπουλου είναι το γεγονός ότι ο ίδιος δείχνει έτοιμος να φύγει από το Κοινοβούλιο για να διεκδικήσει τη θέση του Περιφερειάρχη. Είναι δηλαδή ανάμεσα σε εκείνους οι οποίοι βλέπουν να μειώνεται ο ρόλος των βουλευτών και ακολουθεί μια αντίστροφη πορεία από ότι ακολουθούσαν τα προηγούμενα χρόνια οι πολιτικοί.

Σε κάθε περίπτωση όμως η δήλωση του Θανάση Γιαννόπουλου έχει και ξεχωριστή αξία σε ό,τι αφορά τις τελικές επιλογές της Ν.Δ. αφού ουσιαστικά τοποθετεί τον πήχη σε συγκεκριμένο σημείο, περιμένοντας τα οποιαδήποτε αποτέλεσμα από την ηγεσία του κόμματος.

Δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο γεγονός ότι ο ίδιος ο βουλευτής της Ν.Δ. θεωρεί «χαμένη» κάθε διαφορετική πρόταση, γεγονός το οποίο αναμένεται να προκαλέσει κραδασμούς στο κτίριο της Νομαρχίας. Βασικό στοιχείο είναι τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα σύμφωνα με τα οποία η Ν.Δ. στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ακολουθεί με 11,5 μονάδες το ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Βεβαίως σε κάθε περίπτωση η δήλωση αυτή του Θανάση Γιαννόπουλου και ιδιαίτερα, ο απόλυτος χαρακτήρας «χαμένη» επιλογή δεν αποκλείεται να έχει σχέση και με τη στάση του ΛΑΟΣ ενώ θα πρέπει να θυμίσουμε ότι οι επαφές του Θανάση Γιαννόπουλου με το Γιώργο Καρατζαφέρη είναι ιδιαίτερα έντονες. Ο ίδιος πάντως απέφυγε την οποιαδήποτε αναφορά. Ωστόσο όμως έμμεσα είναι ορατό και ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ότι δηλαδή μόνο ο ίδιος έχει εξασφαλίσει την στήριξη και την ενίσχυση του Γιώργου Καρατζαφέρη. Εμμεσα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι αν δεν είναι ο ίδιος υποψήφιος, ενδεχόμενα ο Γιώργος Καρατζαφέρης να κατεβάσει δικό του υποψήφιο.

Κάτω από το συγκεκριμένο πρίσμα είναι αναμενόμενο οι επόμενες μέρες να είναι κρίσιμες αφού όλα δείχνουν ότι η Ν.Δ. είναι πολύ κοντά στην αφετηρία της ανακοίνωσης των υποψηφίων για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο ίδιος ο Θανάσης Γιαννόπουλος έστειλε ήδη το δικό του μήνυμα.

Από......lamianews

Δεν υπάρχουν σχόλια: