Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

ΚΚΕ - Ν.Ε. Φθιώτιδας: Κατακρεουργούν μισθούς και δικαιώματα

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Μπουρλότο στα εργασιακά δικαιώματα βάζει η κυβέρνηση με το Προεδρικό Διάταγμα που έδωσε χτες στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας εφαρμόζοντας τις σχετικές προβλέψεις του Μνημονίου. Με το Διάταγμα αυτό, αυξάνονται τα όρια των ομαδικών απολύσεων, καταργείται το κατώτερο μεροκάματο και συνολικά η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, μειώνονται δραστικά στο 50% οι αποζημιώσεις των απολύσεων, μπαίνουν εμπόδια στην υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, ενώ με σχετική διάταξη που θα μπει στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα μειωθεί και το κόστος των υπερωριών.


Επιπλέον, με το εφεύρημα της «μαθητείας» ανοίγει ο δρόμος για την πιο σκληρή εκμετάλλευση της νέας γενιάς και μάλιστα της εργασίας των εφήβων 15 έως 18 ετών.

Καλούμε τα μέλη, τους οπαδούς, τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όλους όσους βρεθήκαμε πλάι- πλάι στους αγώνες το προηγούμενο διάστημα να πρωτοστατήσουν στον ξεσηκωμό των εργαζομένων και της νεολαίας.

Αυτή η επίθεση δεν πρέπει να περάσει. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας του ΠΑΜΕ στις 23 Ιούνη.

Είναι ώρα ευθύνης για το λαό, για την νεολαία των λαϊκών οικογενειών. Να μην λείψει κανείς από αυτό το προσκλητήριο!!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 23/6, 10:00 π.μ.


ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: