Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τις αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες:

Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

« Η Κυβέρνηση καθημερινά επιβεβαιώνει, με πράξεις και δηλώσεις των μελών της, ότι δεν γνωρίζει τι περιλαμβάνουν τα μέτρα που συνοδεύουν το Μηχανισμό Στήριξης της χώρας.

Τελευταίο περιστατικό αποτέλεσαν οι δηλώσεις του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Σαχινίδη σχετικά με την επικείμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Υφυπουργός, σε Συνέντευξή του στον Τηλεοπτικό Σταθμό MEGA, είπε: «…Για το 2010 μπορώ να σας απαντήσω ότι δεν τίθεται ζήτημα αύξησης των αντικειμενικών αξιών και οποιαδήποτε άλλη πληροφόρηση ή αναφορά ότι μέσα στο 2010 θα πάμε σε μία αύξηση των αντικειμενικών αξιών δεν ανταποκρίνεται στις προθέσεις της Κυβέρνησης.» [Mega Σαββατοκύριακο, 20.06.2010]

Ωστόσο, στο Μνημόνιο του Μηχανισμού Στήριξης προβλέπεται, μέχρι το τέλος του 3ου τριμήνου του 2010, «…διεύρυνση της φορολογικής βάσης ακίνητης περιουσίας, αναπροσαρμόζοντας τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων με στόχο την αποκόμιση, τουλάχιστον, 500 εκατομμυρίων ευρώ επιπρόσθετων εσόδων.» [Σελ. 5]

Αυτές, όμως, οι Κυβερνητικές αντιφάσεις και παλινωδίες ενισχύουν την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια της Ελληνικής κοινωνίας και επιβεβαιώνουν την ορθότητα της στάσης της Νέας Δημοκρατίας ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: