Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Τηλεδιάσκεψη Eurogroup στις 15:00 για την Ελλάδα

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com



Έκτακτη τηλεδιάσκεψη κατά την οποία θα συζητηθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες του πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 15:00 οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup.

Οπως μεταδίδει το Reuters, αν και η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ, στόχος της τηλεδιάσκεψης θα είναι να υπάρξει ετοιμότητα όταν και αν υπάρξει σχετικό αίτημα από τη χώρα μας. Σημειώνεται ότι στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετάσχουν επίσης η ΕΚΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως δήλωσε συγκεκριμένα το Σάββατο εκπρόσωπος του κ. Junker, «Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με θέμα την Ελλάδα, με την συνήθη σύνθεση του Eurogroup».

Ο ίδιος σημείωσε πως «η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει βοήθεια, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι στην περίπτωση που το ζητήσει».

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει το Reuters, ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο Βήμα, αφήνει να εννοηθεί ότι η Αθήνα ενδεχομένως να χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό στήριξης, στην περίπτωση που οι αγορές δεν αντιδράσουν θετικά στις τελευταίες εξελίξεις.

«Το ερώτημα παραμένει αν ο μηχανισμός αυτός θα πείσει τις αγορές, όπως ένα όπλο στο τραπέζι. Αν δεν τις πείσει, είναι ένας μηχανισμός που βρίσκεται εκεί για να χρησιμοποιηθεί», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

Από την πλευρά του, ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στην Real News, δήλωσε πως η Ελλάδα θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί το πώς θα λειτουργήσει ο μηχανισμός ΕΕ-ΔΝΤ, ωστόσο θεωρεί πως δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ο μηχανισμός αυτός.



Από......Euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια: