Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010
 
«Η πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης για τη χρονική επέκταση του πακέτου παροχής ρευστότητας της οικονομίας, με την ενεργοποίηση του σκέλους των εγγυήσεων, έρχεται να επιβεβαιώσει, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, την ορθή πολιτική επιλογή της προηγούμενης Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Στοχευμένη  επιλογή, η οποία εγκρίθηκε άμεσα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η οποία αντιστοιχούσε στο 11% του ΑΕΠ (όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος έφτανε στο 20%). 
Επιλογή που  αντιμετώπισε τη σφοδρότατη κριτική  της Αντιπολίτευσης, η οποία έφτασε σε ακραίες προσεγγίσεις περί «χαρίσματος των 28 δις. ευρώ στους τραπεζίτες» και οι οποίες διαψεύσθηκαν από τον όγκο των αδιάθετων πόρων του πακέτου ρευστότητας (περίπου 17 δισ. ευρώ).
Σήμερα, η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που επέκρινε τότε το σχέδιο ρευστότητας της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, έρχεται να προτείνει την ενεργοποίησή του. Και, ορθώς μάλιστα πράττει, καθώς υπό τις παρούσες συνθήκες υψηλού κόστους δανεισμού και στενότητας άντλησης κεφαλαίων, εξαιτίας και των Κυβερνητικών αστοχιών, η επέκταση του Προγράμματος αποτελεί αναγκαιότητα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: