Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Πόλεμος για μια θέση μικρού... πρωθυπουργού. Η Τόνια Αντωνίου επικρατέστερη για τη Στερεά Ελλάδα

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

 
Η θέσπιση της αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης, με την εκλογή 13 περιφερειαρχών τον ερχόμενο Νοέμβριο, καθώς και η κατάργηση των 54 νομαρχιών φέρνει τα πάνω-κάτω στο πολιτικό τοπίο, κυρίως στην περιφέρεια. Οι 54 νομάρχες δεν «χωρούν» στις 13 περιφέρειες και επιπλέον ο νέος «σούπερ» περιφερειάρχης, που θα εκλέγεται απευθείας από τους πολίτες, αποκτά εκ των πραγμάτων βαρύνοντα πολιτικό ρόλο, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζεται από αμηχανία μέχρι καχυποψία από το σημερινό πολιτικό δυναμικό.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Τόνια Αντωνίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Έθνους", φέρεται επικρατέστερη για τη θέση αυτή στη Στερεά Ελλάδα

Πρώτη στα γκάλοπ η Τόνια Αντωνίου
Για την εκλογή περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας θα ψηφίσουν οι πολίτες από τους Νομούς Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας και Εύβοιας.
Το χρίσμα διεκδικεί ο νυν νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχος Περγαντάς. Αρκετά τοπικά στελέχη από την Εύβοια έχουν επίσης εκδηλώσει ενδιαφέρον, ενώ από τη Φθιώτιδα συζητείται το ενδεχόμενο υποψηφιότητας της νυν βουλευτού, Τόνιας Αντωνίου. Αυτό καταγράφεται στον τοπικό Τύπο, με πληροφορίες από γκάλοπ που θέλουν η κυρία Αντωνίου να παίρνει την πρωτιά και από τους ενδιαφερόμενους της ΝΔ (όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ειδικά στη Φθιώτιδα έχει σημαντικές δυνάμεις).
Από τη ΝΔ το ενδιαφέρον του να διεκδικήσει την Περιφέρεια έχει εκφράσει ο Θ. Γιαννόπουλος.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η απουσία του νυν Νομάρχη Θανάση Χειμάρα από τα γκάλοπ.


Από ....lamianews 

Δεν υπάρχουν σχόλια: