Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Ο Παπουτσής καλύπτει το κενό του Γραμματέα.

Γράφει ο Γιάννης Παπαϊωάννου

Με καζάνι που βράζει μοιάζει το ΠΑΣΟΚ μετά την ανακοίνωση των σκληρών οικονομικών μέτρων. Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος δεν εκφράζονται πάντα δημόσια, πολλοί βουλευτές όμως και μαζί τους και αρκετοί υπουργοί συμμερίζονται στο παρασκήνιο την άποψη που διατύπωσε ο Χρίστος Παπουτσής περί κινδύνου “διάλυσης” του κόμματος. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι νέες ισορροπίες που δημιουργούνται, με τον Παπουτσή να προβάλει ως ηγέτης του λεγόμενου “κοινωνικού ΠΑΣΟΚ” το οποίο διεκδικεί πεδίο δόξης λαμπρό στη νέα εποχή. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αξιοποιεί το γεγονός ότι βρίσκεται εκτός κυβερνητικού σχήματος για να εκφρφάζεται πιο ελεύθερα, συσπειρώνοντας γύρω του πολλά στελέχη του Παπανδρεϊκού μπλοκ στο οποίο άλλωστε ανήκει και ο ίδιος, με πρωταγνωστικό ρόλο στην επανεκλογή του Παπανδρέου στην αρχηγία το 2007, απέναντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Αξιόπιστες πηγές του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν στο zoomnews.gr ότι ο Παπουτσής υποκαθιστά τη συνείδηση του μέσου ψηφοφόρου του κόμματος τον Γραμματέα, που παραδοσιακά ήταν ισχυρός και είχε τη δυνατότητα να εκφράζει αυτά που δεν μπορούσε να εκφράσει η κυβέρνηση. “Ο Ξυνίδης αδυνατεί να παίξει αυτό το ρόλο” λένε “και ο Παπουτσής με τον τρόπο του καλύπτει το κενό”. Υπενθυμίζουν επίσης ότι ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, που κάνει δύσκολη τη ζωή του Γραμματέα και σηκώνει το λάβαρο της επανάστασης απέναντι στα νέα μέτρα είναι στενός φίλος του Παπουτσή.

Με αυτά τα δεδομένα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που θα γίνει – επιτέλους! – στις 19 και 20 Μαρτίου, εν μέσω αντιδράσεων και απεργιών.


πηγή: Το καζάνι του ΠΑΣΟΚ, ο δυνατός Παπουτσής και ο αδύναμος Ξυνίδης…

Δεν υπάρχουν σχόλια: