Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Αδειάζει περιφερειάρχη και δημάρχους ο κ. Χειμάρας για την κατάσταση που επικρατεί στους ΧΥΤΑ

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Με φέσια για τα επόμενα χρόνια, με δύσκολες συνθήκες σε ότι αφορά την αποπληρωμή των έργων, με συνεχείς παρατάσεις στις πληρωμές, με άδεια ταμεία αλλά και χωρίς καμία ελπίδα είναι τα νομαρχιακά προγράμματα που χθες το βράδυ εγκρίθηκαν από το νομαρχιακό συμβούλιο.
Έργα που έχουν ξεκινήσει το 2004 και το 2005 προγραμματίζονται να πληρωθούν ακόμα και το 2012. Νούμερα χωρίς περιεχόμενο και ουσία αφού οι σχετικές στήλες παραπέμπουν στο μέλλον. Χθες το βράδυ στο νομαρχιακό συμβούλιο κράτησαν μόνο την ελπίδα για καλύτερες μέρες αποφεύγοντας προς το παρόν να καταθέσουν την βεβαιότητα για μειωμένους πόρους και απαισιόδοξα βλέμματα

Ο ΧΥΤΑ

Άδειασε Περιφερειάρχη και δημάρχους ο Νομάρχης Φθιώτιδας κ. Θανάσης Χειμάρας για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Νομό καθώς στην χθεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου εξέφρασε την άποψή του πως «δεν μπορούμε να μιλάμε για αλλαγή από ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ καθώς η λειτουργία του ΧΥΤΥ για να είναι βιώσιμη απαιτεί ολόκληρη την Περιφέρεια». Παράλληλα ο κ. Χειμάρας προέβλεψε πως το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και η δημιουργία εγκαταστάσεων οποιαδήποτε μορφή και να έχουν αυτές στην περιοχή, είτε αφορούν ΧΥΤΑ είτε ΧΥΤΥ, θα πάει λογικά στον επόμενο αιρετό Περιφερειάρχη.
Ολόκληρο το δημοσίευμα για το θέμα από την εφημερίδα "Ημέρα"






Από .....Lamianews

Δεν υπάρχουν σχόλια: