Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Μήνυμα του Νομάρχη Φθιώτιδας για την 25η Μαρτίου 1821

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com


Με την ευκαιρία του εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, Νομάρχης Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Χειμάρας, εξέδωσε το ακόλουθο μήνυμα:

«Ο όπου γης ελληνισμός τιμά και γιορτάζει με εθνική περηφάνια και περισυλλογή την επέτειο του διπλού Ευαγγελισμού: του Έθνους και της Θρησκείας.

Τιμά τον αγώνα των Ελλήνων για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και το χαρούμενο άγγελμα του αγγέλου προς τη Θεοτόκο για λύτρωση του ανθρώπινου γένους

Το «διπλό Χαίρε» του ποιητή και του αγγέλου εκπέμπουν μηνύματα του Έθνους και του Χριστιανισμού και υπογραμμίζουν τον αγώνα για ελεύθερη σκέψη, εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη και αφοσίωση στις πανανθρώπινες αξίες και στα χριστιανικά ιδεώδη. Το «θαύμα» της εθνεγερσίας του ΄21, φεγγοβολεί και υψώνεται ως παγκόσμιο μήνυμα που υπογραμμίζει την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα της εθνικής ομοψυχίας και της επαγρύπνησης του λαού μας, μα και με έμφαση τονίζει το πύρινο χρέος όλων μας, να μην εγκαταλείπουμε τα αδιατίμητα μηνύματα του 1821.

Ο ελληνισμός δεν ξέμεινε από δάφνες και βάγια, από οράματα και στόχους και δεν ορφάνεψε από δημιουργικές αναζητήσεις, γιατί αναβαπτίζεται στα νάματα της μεγάλης διπλής γιορτής, σφυρηλατώντας το παρελθόν στο αμόνι του παρόντος για ένα καλύτερο μέλλον.

Γιατί όπως υπογραμμίζει και ο Γ. Τερτσέτης «το περασμένο, πατεί και βαραίνει το παρόν και το μέλλον»"

Δεν υπάρχουν σχόλια: