Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Επανεξελέγη για 2η θητεία ο Κ. Παπούλιας

Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com


Με 266 ψήφους υπέρ και 32 "παρών" η Βουλή ενέκρινε, σε ειδική συνεδρίαση, την ανανέωση της θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια επισκέφθηκε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος του εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια και όλη του την αγάπη για την επανεκλογή του στο ανώτατο αξίωμα της χώρας. "Τιμήσατε με τον καλύτερο τρόπο το αξίωμα αυτό και έχετε ευρύτατη συναίνεση, όπως βλέπετε, στο πρόσωπό σας. Και είμαι σίγουρος ότι μπροστά και στις εθνικές κρίσεις, καθώς η χώρα περνάει μια μεγάλη περιπέτεια, διαμορφώνεται μία ευρύτατη συναίνεση και στον ελληνικό λαό για να στηριχθούν οι πολιτικές που χρειάζονται για να πάμε μπροστά", είπε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την πρόταση και τη στήριξη στο πρόσωπό του και δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, ενώ πρόσθεσε ότι ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η χθεσινή του συνάντηση με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας. "Ήταν πολύ υποστηρικτικός στην προσπάθειά μας και νομίζουμε ότι είναι σημαντικό πως η Γερμανία βλέπει θετικά αυτά που κάνουμε", ανταπάντησε ο πρωθυπουργός.

Τα θερμά του συγχαρητήρια για την επανεκλογή του στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας μετέφερε στον Κάρολο Παπούλια ο Πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε τον κ. Παπούλια, μετά την επανεκλογή του, για να του ευχηθεί. "Θερμά συγχαρητήρια για την πανηγυρική επανεκλογή σας. Να έχετε καλή δύναμη", τόνισε ο κ. Σαμαράς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος τον ευχαρίστησε για τη στήριξη.

Η διαδικασία της επανεκλογής

Υπέρ της επανεκλογής του έχουν τάχθηκαν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ., "παρόντες" δήλωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απουσίαζαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Σοφία Καλαντίδου.

Μετά το τέλος της διαδικασίας το προεδρείο της Βουλής, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του σώματος κ. Φ. Πετσάλνικο, μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο και ανακοίνωσε επισήμως στον Πρόεδρο το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Ο κ. Παπούλιας, ευχαρίστησε το προεδρείο για την τιμή που του έγινε σε μια κρίσιμη στιγμή και αναφερόμενος στην οικονομική κρίση επισήμανε ότι για να ξεπεραστεί πρέπει να επιστρατεύσουμε όλες τις δυνάμεις και να βελτιώσουμε τους θεσμούς. Ένα δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος, είπε, μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση και να ανοίξει καλύτερους δρόμους. «Έχουμε καθήκον όλοι να στρατευθούμε για μία ιστορική μετάβαση και στην αντίπερα όχθη να βρεθούμε όλοι μαζί, ενωμένοι» τόνισε.

Ο Κάρολος Παπούλιας καταλαμβάνει την ένατη προεδρική θητεία από τη μεταπολίτευση, είναι ο τρίτος πρόεδρος, μετά τους Κ. Καραμανλή και Κ. Στεφανόπουλο, που επανεκλέγεται σε δεύτερη θητεία, ενώ κατέχει ο ίδιος το ρεκόρ κοινοβουλευτικής συναίνεσης κατά την πρώτη εκλογή του το Μάρτιο του 2005 με 279 ψήφους. Η ορκωμοσία του θα γίνει στις 12 Μαρτίου.

Από....Nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: