Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Γιώργος : Θα κάνουμε << ορθοπεταλιά >> από τη νέα χρονιά !


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι "στο δίλημμα ή τώρα ή ποτέ για μεγάλες αλλαγές, εμείς απαντάμε τώρα" και επισήμανε ότι το 2010 θα είναι έτος μεγάλων αλλαγών, με το νέο φορολογικό σύστημα, την αντιμετώπιση των προβλημάτων του ασφαλιστικού συστήματος και με τομές στο πολιτικό σύστημα, τόσο με την νέα αρχιτεκτονική των δήμων, όσο και με τον εκλογικό νόμο...

Σχετικά με τις επιθέσεις κατά της Ελλάδας διατύπωσε την ενόχλησή του και πρόσθεσε ότι "μόνοι μας δώσαμε τις αφορμές, τώρα εμείς πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για να βγούμε από την κρίση και να προχωρήσουμε σε βιώσιμη πορεία" ενώ τόνισε ότι «δεν έχουμε ανάγκη ούτε να φύγουμε από το ευρώ, ούτε να προσφύγουμε στο ΔΝΤ» διαψεύδοντας τα σχετικά σενάρια στον διεθνή τύπο.

Παραδέχθηκε ότι «έγιναν και λάθη» στις εκατό ημέρες στην εξουσία, αλλά πρόσθεσε ότι «μόνο όταν δεν κινείσαι δεν κάνεις λάθη» και συμπλήρωσε πως θα είναι «απέναντι στα κακώς νοούμενα κεκτημένα», εκφράζοντας την πρόθεσή του να συγκρουσθεί για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων. "Τα ζητήματα δεν είναι εύκολα, η ΝΔ τα αγνόησε φοβούμενη το πολιτικό κόστος", είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι "είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τις ανατροπές και τις τομές για τις οποίες μας εξέλεξε ο ελληνικός λαός" ενώ προανήγγειλε αξιολόγηση για όλους και ότι "πλέον θα περνούν όλοι από κρησάρα".

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι είναι σεβαστές οι διαφορετικές απόψεις των βουλευτών και χαρακτήρισε «ζωντανή κουβέντα» τα όσα ελέχθησαν εναντίον υπουργών στη συνεδρίαση της ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ. «Δεν είναι σύγχυση, είναι επιλογή» απάντησε ο πρωθυπουργός σε αντίστοιχο ερώτημα κατά τη συνέντευξη τύπου ενώ επιτέθηκε στα ΜΜΕ για διαστρεβλώσεις και ανύπαρκτες ειδήσεις καθώς, όπως είπε, οι δημοσιογράφοι λειτουργώντας ανταγωνιστικά μιλάνε ακόμα και με υπαλλήλους των υπουργείων για να γράψουν μια είδηση, π.χ. για νέους φόρους, ενώ δεν έχει αποφασιστεί κάτι σχετικό.

Από ......i-reportergr

Δεν υπάρχουν σχόλια: